Categorieën
#geocaching Day Zero Project

Virtuele caches (6)

Voor doel #37 van mijn Day Zero Project moest ik 10 virtuele caches loggen. Dat is ondertussen gelukt, ik heb er zelfs al 12. Maar ik heb best het een en ander over deze bijzondere cachevorm te vertellen, dus daarom krijgen deze caches een korte serie eigen verslagen.

De opdracht die je moest doen voor deze virtuele cache, vond plaats in een oud natuurtheater ergens tussen Baarn en Hilversum. Ik wandelde er een stuk voor om tijdens de NS-wandeling Landgoed Groeneveld van station Baarn naar station Hilversum Media Park. Het verslag van deze wandeling kun je hier lezen.

7. Walk of Fame – GC7B6GD

Uit mijn log bij deze cache: “Ik heb een zwak voor virtuele caches, dus ik maak een omweg voor een paar “minutes of fame”. De Grote Heideroosjes Show in het oude natuurtheater. In mijn eigen woonplaats Oisterwijk is ook een oud natuurtheater, maar daar wordt nog steeds opgetreden door de plaatselijke toneel/musicalverenigingen.”

dsc01670
Natuurtheater in het Goois Natuurreservaat

Over het natuurtheater, overgenomen van de cachepagina:

“Oorspronkelijk was het terrein eigendom van de Algemene Nederlandse Metaalbewerkersbond. De grond kon door de leden van die bond gebruikt worden om zich er te vermaken in de frisse lucht. In de crisisjaren, ten tijde van enorme werkloosheid, bood de bond aan om jeugdige, werkloze leden te laten werken op dat terrein.
De jongeren groeven een groot gat in de grond om daar een vijver van te maken. Voor hun arbeid kregen zij geen vergoeding. Met het zand, dat uit het gat afkomstig was, werd een wal opgeworpen en het theater kreeg zijn vorm.
In 1940 was het amfitheater van de Metaalbewerkersbond klaar.

Het theater werd na de oorlog door de leden van de Metaalbewerkersbond gebruikt voor landdagen en er kwamen mensen, bekend van de radio en televisie, optreden.
Voor 1-meivieringen boden het terrein en het amfitheater ook een goede accommodatie. Mensen zoals Drees sr, hielden dan vaak toespraken.

De Algemene Nederlandse Metaalbewerkersbond vond in 1964 een ander perceel dat beter aan de eisen voldeed. Het bestuur verkocht de grond aan de gemeente Amsterdam. De hoofdstad stelde het theater open voor schoolkampen en voor bedrijven.

Inmiddels heeft de gemeente Amsterdam het terrein met het amfitheater overgedaan aan het Gooisch Natuurreservaat dat nu het terrein in beheer neemt.”

De foto is door mijzelf gemaakt.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s