Categorieën
#geocaching Throwback Thursday Waymarking

Throwback Thursday: 25 april 2017

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 25 april 2017:

Mijn moeder en ik waren een weekje op vakantie in de nabijheid van de Veluwe. Het was eind april, maar echt nog heel erg koud. Dat werd nog versterkt door de korte ijsregenbuien die steeds vielen. Toch gingen we met onze huurfietsen op pad en uiteindelijk vonden we een heleboel caches.

DSC07674
Landgoed de Appel

Het verslag:

7266. Appeltje #6
7267. Appeltje #5
7268. Appeltje #4
7269. Appeltje #3
7270. Appeltje #2
7271. Appeltje #1
Maker: Zomomme
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 25 april 2017
Plaats: Appel

7272. Herinneringen
Maker: Bianca
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 25 april 2017
Plaats: Achterveld

7273. ’t Uiltje
Maker: Zwaluw01
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 25 april 2017
Plaats: Achterveld

7274. #1 Snorrenhoefpad
7275. #2 Snorrenhoefpad
7276. #3 Snorrenhoefpad
7277. #4 Snorrenhoefpad
7278. #5 Snorrenhoefpad
7279. #6 Snorrenhoefpad
7280. #7 Snorrenhoefpad
7281. #8 Snorrenhoefpad
7282. #9 Snorrenhoefpad
7283. #10 Snorrenhoefpad
7284. #11 Snorrenhoefpad
7285. #12 Snorrenhoefpad
7286. #13 Snorrenhoefpad
7287. #14 Snorrenhoefpad
7288. #15 Snorrenhoefpad
7289. #16 Snorrenhoefpad
Maker: Team Fozzy
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 25 april 2017
Plaats: Achterveld

7290. I love geocaching in Achterveld
Maker: Zwaluw01
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 25 april 2017
Plaats: Achterveld

7291. Sterk werk van Fozzy
Maker: Team Fozzy
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 25 april 2017
Plaats: Achterveld

7292. Appeltje #7
7293. Appeltje #8
7294. Appeltje #9
7295. Appeltje #10
7296. Appeltje Bonus
Maker: Zomomme
Type: Traditionals + bonus-mysterie
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 25 april 2017
Plaats: Appel

7297. Hoevelakense Beek nr. 5
Maker: Helden1952
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 25 april 2017
Plaats: Hoevelaken

Voor de hele week was niet al te denderend weer voorspeld, maar ja, wij gaan op vakantie om iets te doen en niet om de hele week opgesloten in het huisje te zitten. Op dinsdagochtend scheen er echter een zonnetje door de wolken heen, dus na het ontbijt gingen we vol goede moed op pad, met als bestemming het Snorrenhoefpad in Achterveld, zo’n 13 kilometer verderop.

DSC07679
IJskoude lucht

Pfft, al toen we nog op het park fietsten merkten we al dat het behoorlijk koud was. Zeg maar gerust dat het maar net boven 0 was. En daar fietste ik in mijn zomerjasje. Ik heb echt even overwogen om handschoenen, een sjaal en een muts te gaan kopen.

DSC07685
Maartjes Koeienfoto 1456

We fietsten over Landgoed de Appel, bij het gelijknamige plaatsje – waar we tot vandaag nog nooit van gehoord hadden – en daar lag ook een trail van 10 caches. We besloten er nu al een paar mee te pakken en dan konden we kijken of we op de terugweg nog zin hadden in de rest.

DSC07698
Snorrenhoefpad

De eerste zes waren min of meer bereikbaar per fiets. Bij de tweede cache stonden we ergens in een bosje in de facking middle of nowhere en toen kregen we de eerste ijsregen/hagelbui van die dag over ons heen. De rest van de dag sprak ik over de noordelijke ijsregenbuien. Echt koud. Op dat moment had ik even helemaal geen zin meer in geocaching en was ik het liefste omgedraaid om met twee truien over elkaar en een dekbed om me heen in het huisje te gaan zitten bij de verwarming. Het enige positieve aan die buien was, dat ze maar kort duurden.

DSC07699
Koeien in de verte

Maar we gingen verder en pikten we nog meer caches van de serie op. De meesten lagen aan het fietspad, voor eentje moesten we een stukje lopen. Ze waren allemaal geniepig verstopt, maar wij waren met z’n tweeën en hebben alles vrij snel doorzien. Dat scheelde dus wel.

Na zes Appeltjes en een paar paddo’s gingen we verder richting Achterveld. We kwamen nog langs de cache Herinneringen, we stonden eerst aan de verkeerde kant van de weg, maar hebben hem nog wel gevonden. Er kleefde wel een triest verhaal van de co aan deze cache. Er werd inderdaad behoorlijk hard gereden op deze weg.

Helaas voor ons verliep de route naar Achterveld hoofdzakelijk over landweggetjes en ondanks dat er weinig verkeer was, reden de voertuigen die wel aanwezig waren, nogal hard. Dus moesten we het grootste gedeelte van de tocht ongezellig achter elkaar fietsen.

DSC07708
Boerenommetje-deel van het Snorrenhoefpad. In de verte zie je mijn moeder.

We waren al bijna in Achterveld, toen we een bordje zagen dat er een theehuis was. Het was even onduidelijk of het open was, maar dat was wel zo. Het was best gezellig ingericht en er waren warme drankjes, lekkere appeltaart en vriendelijke eigenaars. Ze hadden eerst een kippenbedrijf gehad, maar waren nu gestopt en hadden nu dat theehuis. Wij warmden even op met een kopje thee/koffie en gingen daarna weer verder.

Even verderop lag nog de cache ’t Uiltje, bij een picknickplek met een houtsnijwerk van een uil. Die hadden we snel gevonden.

Het was nu tijd om echt aan het Snorrenhoefpad te beginnen. Dit is een Klompenpadwandeling (populair in Gelderland), die al langer op mijn verlanglijstje stond. Ik wilde die eigenlijk gaan doen, toen ik in de zomer van 2015 naar Barneveld ben geweest. Helaas waren de OV-fietsen toen uitgeleend en het was te ver lopen. Nu heb ik de route alsnog gelopen.

Tijdens de route was het weer redelijk, op een enkele ijsregenbui na. Ook was de temperatuur iets opgelopen. Zolang je in beweging bleef en de rits van je jas tot je neus dichtgetrokken hield, ging het wel. Het Snorrenhoefpad is twaalf kilometer lang en loopt door weilanden, bossen en langs een riviertje. Afwisselend landschap dus. En op de route liggen maar liefst 16 caches. Die hebben we allemaal gevonden. Ook kwamen we nog een aantal paddo’s tegen. Er waren zelfs nog meer mensen aan het wandelen, dat verbaasde ons nog.

DSC07718
Mijn huurfiets bij een van de vele paddo’s

Na een lekkere wandeling kwamen we terug bij onze fietsen. Het was nog relatief vroeg in de middag en alle terrassen waren gesloten, dus wat ga je dan doen? Nog een paar caches. We deden eerst I love geocaching in Achterveld. Ondanks dat die van dezelfde maker als de trail was, viel deze tegen. Op een soort van carpoolstrook. Er stond een duister busje geparkeerd, precies op de plek van de cache. Gelukkig reed die na een tijdje weg en vonden we de cache alsnog.

Sterk werk van Fozzy was een stuk leuker en origineler, je moest allemaal petlings uit een paal halen en natuurlijk zat de logrol pas in de laatste. Ik vind zoiets wel grappig, zeker als het zo netjes uitgevoerd is, als bij deze cache.

We gingen nu weer terug fietsen richting ons vakantiehuisje. Onderweg naar huis wilden we graag nog de overige Appeltjes doen. We hebben ook nog een offset-multi bij het viaduct opgelost, maar die was 2 kilometer de verkeerde kant op, dus we zijn hem niet gaan loggen, dat zou teveel tijd hebben gekost.

Bij Landgoed de Appel aangekomen lieten we onze fietsen achter aan het begin van een bospad, om de laatste vier Appeltjes + de bonus te kunnen loggen. Dit was nog wel een mooi stukje van het landgoed, maar bij het ven – ja een ven, zonder hek! – kwam er weer een noordelijk ijsregenbui. Dat was weer even heel koud. Tegen de tijd dat we bij de bonus waren, was het opgeklaard. Hiermee hadden we onze tweede trail van de dag vervuld.

We fietsten verder naar het vakantiehuis, langs een andere route dan die ochtend. We kwamen nog een aantal paddo’s tegen. En opeens passeerden we ook nog een cache van de Hoevelakense Beek-serie. Die hebben we ook nog gelogd, natuurlijk. Aan de rest van de serie zijn we deze week niet meer toegekomen. En deze dag was het al te laat om er nog aan te beginnen en hadden we ook genoeg beweging gehad. We hadden ook honger.

DSC07716
Noordelijke ijsregenbui bij het vennetje op Landgoed de Appel

Dus fietsten we verder naar het huisje voor een welverdiende maaltijd en om lekker op te warmen: ik heb de rest van de avond met twee truien over elkaar heen gezeten, omdat ik het ondanks de verwarming nog steeds ijskoud had.

Deze ijskoude dag had echter wel 32 caches opgeleverd en dat waren er meer dan we die ochtend hadden verwacht.

Wat ik hier op 25 april 2019 nog aan toe te voegen heb:

Ja, ik herinner me die koude dag nog goed, is natuurlijk ook pas twee jaar geleden. Dat vind ik een klein nadeel van vakantie: je kunt het weer niet plannen en ik ben echt een doener: ik moet echt iets doen op vakantie, anders word ik helemaal gek. Gelukkig pakte het uiteindelijk wel goed uit voor deze dag.

Foto’s bij deze blog zijn door mijzelf gemaakt op 25 april 2017.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s