Categorieën
#geocaching Day Zero Project

Virtuele caches (7)

Voor doel #37 van mijn Day Zero Project moest ik 10 virtuele caches loggen. Dat is ondertussen gelukt, ik heb er zelfs al 12. Maar ik heb best het een en ander over deze bijzondere cachevorm te vertellen, dus daarom krijgen deze caches een korte serie eigen verslagen.

8. De Binnenhof Virtual – GC7B68M

Het was tijdens de hittegolf in de zomer van 2018 en ik had net een Unlimited abonnement op de bioscoop afgesloten. In de bioscoop is het lekker koel, dus ik besloot om een film te gaan kijken. De gewenste film draaide echter niet meer dichtbij huis, dus besloot ik maar gewoon naar Den Haag te gaan. Als je een Dal Vrij-abonnement op de trein hebt, kun je wel eens iets geks doen.

Het werd nog aantrekkelijker om naar Den Haag af te reizen, toen ik zag dat er een (voor mij) nieuwe, virtuele cache op de Binnenhof kon doen. En laat die bioscoop nou Pathe Buitenhof heten en tegenover de Binnenhof gevestigd zijn. Wat vervelend nou toch!

Na de film wandelde ik dus rustig naar de Binnenhof om wat foto’s te gaan zoeken. Dat bleek moeilijker dan verwacht. De foto’s waren heel gedetailleerd en ik had heel veel rondjes Binnenhof nodig om alles te kunnen vinden. Daarna kreeg ik een codewoord, waarmee ik kon mailen naar een bepaald adres en kreeg ik goedkeuring om de virtuele cache te loggen.

Ik was al wel vaker op de Binnenhof geweest, maar ik verbaasde me nu vooral over het grote aantal buitenlandse mensen dat een rondleiding daar aan het volgen was. Je zou zeggen dat het hart van de Nederlandse democratie toch niet zo bijster interessant is voor de gemiddelde Italiaan, maar het gaat hen waarschijnlijk om de eeuwenoude gebouwen.

Zelf ben ik vergeten om foto’s te maken, want ik had het te druk met objecten op foto’s zoeken. Het was zomerreces, dus ik had best even een selfie met het Torentje kunnen doen…(dat deden dus serieus heel veel mensen).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s