Categorieën
#geocaching Day Zero Project

Virtuele caches (9)

Voor doel #37 van mijn Day Zero Project moest ik 10 virtuele caches loggen. Dat is ondertussen gelukt, ik heb er zelfs al 12. Maar ik heb best het een en ander over deze bijzondere cachevorm te vertellen, dus daarom krijgen deze caches een korte serie eigen verslagen.

Ik deed twee virtuele caches in de stad Utrecht tijdens een soort van stadswandeling. Het waren beiden simpele virtuele caches, waarbij je alleen maar op de foto moest met een bepaald object. Bij Paushuize was dat een wachtershuisje en bij Nijntje het beeld van het konijntje/Dick Bruna. Ik sta niet bepaald charmant op die foto’s, dus die krijgen jullie niet te zien.

11. Paushuize – GC7B74Z

Van de cachepagina, een stukje geschiedenis van het Paushuize: “Paushuize, gebouwd aan het begin van de zestiende eeuw, is een belangrijk monumentaal pand in de Nederlandse stad Utrecht. Het is gelegen aan het Pausdam in de historische binnenstad van Utrecht, op de hoek van de Kromme Nieuwegracht en Achter Sint Pieter.

Paushuize heeft zijn naam te danken aan Adrianus VI, de enige Nederlandse paus, die het huis vanaf 1517 liet bouwen. Adriaan Floriszoon Boeyens was in die tijd nog geen paus; hij was verbonden aan het hof van keizer Karel V in Spanje en hoopte ooit terug te keren naar Utrecht. Adriaan werd echter in 1522 tot paus gekozen en stierf al een jaar later in Rome. Hij heeft zijn huis in Utrecht dus nooit bewoond.”

12. Nijntje – GC7B6D6 

Utrecht is de stad van Nijntje, omdat de schepper van het konijntje – Dick Bruna – hier woonde en werkte. Op de Marktplaats staat een beeld, dat op de cachepagina als volgt omschreven wordt: “Het kunstwerk van Jacques Tange siert sinds september 2016 de Mariaplaats. Aan de ene zijde is het beeld onmiskenbaar Nijntje zelf. Aan de andere kant is de afbeelding van Dick Bruna te herkennen, de geestelijk vader van Nijntje.”

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s