Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 9 mei 2009

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes. Deze TT verschijnt op vrijdag, omdat ik gisteren alle aandacht voor de column wilde.

Vandaag gaan we terug naar 9 mei 2009:

Anke en ik maakten België onveilig om te werken aan het België-doel: het bereiken van de 1000 founds bij de zuiderburen.

Het verslag:

1275. Berkven 1
1276. Berkven 2
1277. Berkven 3
1278. Berkven 4
1279. Berkven 5
1280. Berkven Final
1281. Rondje Geel: Holven
1282. Rondje Geel: Elsum
Maker: GeoPixs
Type: Traditionals + 1 mysterie
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 9 mei 2009
Plaats: rondom Geel, België

1283. Roosendaelpark
Maker: Kogamiyata
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 9 mei 2009
Plaats: rondom Geel, België

1284. Rondje Geel: St. Dimpna
Maker: GeoPixs
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 9 mei 2009
Plaats: rondom Geel, België

1285. Geel War Cemetery
1286. Molen 2
Maker: Kogamiyata
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 9 mei 2009
Plaats: rondom Geel, België

1287. Rondje Geel: Bel
1288. Rondje Geel: Winkelomheide
1289. Rondje Geel: Stelen
Maker: GeoPixs
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 9 mei 2009
Plaats: rondom Geel, België

1290. Bu.S.O. cache
Maker: Suky
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 9 mei 2009
Plaats: rondom Geel, België

1291. Rondje Geel: Oosterlo
1292. Rondje Geel: Zammel
1293. Rondje Geel: Punt
1294. Rondje Geel: Larum
Maker: GeoPixs
Type: Traditionals + 1 mysterie
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 9 mei 2009
Plaats: rondom Geel, België

1295. Stadion Geel
Maker: KomPas-sie
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 9 mei 2009
Plaats: rondom Geel, België

1296. Rondje Geel: St. Amands
Maker: GeoPixs
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 9 mei 2009
Plaats: rondom Geel, België

1297. Molen 3
1298. Molen 1
1299. Molen Bonus
Maker: Kogamiyata
Type: Traditionals + 1 mysterie
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 9 mei 2009
Plaats: rondom Geel, België

1300. Ten Aard: Pierenkapel
Maker: CintaKJK
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 9 mei 2009
Plaats: rondom Geel, België

1301. Rondje Geel: Ten Aard
Maker: GeoPixs
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 9 mei 2009
Plaats: rondom Geel, België

1302. Duckies spotten
Maker: CintaKJK
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 9 mei 2009
Plaats: rondom Geel, België

1303. Rondje Geel: Final
Maker: GeoPixs
Type: Mysterie
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 9 mei 2009
Plaats: rondom Geel, België

Anke en ik besloten om weer eens een slagdag te gaan houden. Plaats Delict werd natuurlijk weer België. Er moest tenslotte ook weer aan het België -doel gewerkt worden en we hadden daar als rode draad van de dag de serie Rondje Geel op het oog.

We begonnen als opwarmertje met de serie Berkven. Dit was een rondwandeling van een paar kilometer langs 6 caches. Dit ging heel voorspoedig, het leek eigenlijk erg op zoals de caches in Engeland zijn: eigenlijk is het een multi-cache, maar nu ligt op elke wp een micro-cache. Een fijn verschil: hier regende het niet (in Engeland regende het de hele week) en de zon scheen. We hadden echt een beetje een vakantie-gevoel: we liepen hier zomaar in België in het zonnetje. Nou ja, we gaan gewoon graag naar België, zo vaak zelfs dat Ankes familie zich erover verbaast, haha.

Na het snel en succesvol afronden van de Berkven-serie startten we met de serie Rondje Geel. Af en toe wisselde we die af met een andere traditional die toevallig ook op de route lag. Ik had die dag 30 caches bij, waarvan we er 29 gevonden hebben. We waren eigenlijk nog vrij vroeg klaar (vroeg genoeg om thuis te gaan eten, wat eigenlijk niet eens de planning was). Kortom, we kwamen caches tekort, wat jammer was, want anders hadden we gewoon ons dagrecord van 35 founds op 1 dag kunnen verbreken.

Ik had een klein beetje een hard hoofd in Rondje Geel, omdat er verschillende Nederlanders die week op jacht waren geweest en de meesten niet alles hadden kunnen vinden. Natuurlijk vertelde ik dit niet aan Anke, want we mochten niet gedemotiveerd raken. Eigenlijk hebben wij alles makkelijk gevonden, slechts op 1 plaats hebben we ons de pleuris gezocht, maar hier lag de cache ook min of meer midden in een bosje weggesmeten en dan ook nog begraven onder het zand. Dit was er weer zo eentje die gevonden werd op het punt van opgeven.

Naast de Rondje Geel-serie probeerden we ook de veel kleinere Molen-serie op te lossen. Nadat we de eerste cache hiervan niet konden vinden, hadden we een klein dipje, want dat betekende dat we ook de bonus hiervan niet zouden vinden. We wilden namelijk graag de 1300 halen en hadden maar heel weinig speling.

De vreemdste cache van deze dag was die bij het Stadion van Geel. Blijkbaar was er die avond een belangrijke voetbalwedstrijd, want overal stonden dranghekken en er waren veel mensen aan het werk. Op de locatie waar de cache verstopt zou zijn, was het nog vrij rustig, dus wij klommen brutaal over het dranghek om het grasveldje omzoomd door een takkenheggetje te doorzoeken. Volgens mijn GPS lag de cache letterlijk in die heg. En we waren er natuurlijk net in de lente, dus die takkenheg stond volop in bloei. Maar wij geven niet zomaar op! Ik lag dus zo’n beetje onder de heg en Anke hing er boven en opeens zag ik het kokertje zitten. Hebbes!

Meteen vermoedden we dat ook die cache van de Molen-serie die we eerder die dag niet hadden gevonden ook op die manier verstopt zou zitten. Dus wij terug en jawel hoor! Ook midden in de heg. We hebben ons nog kapot gelachen om een bejaarde, Belgische man die met een kruiwagen in de weer was op het pad langs de heg. Hij begreep natuurlijk niet waarom Anke en ik voor die heg zaten en zei iets heel grappigs, maar ik weet niet meer precies wat. Volgens mij dacht hij dat wij natuuronderzoekers waren of zo.

Het mooiste verstopplekje van die dag was een andere van de Molen-serie. Die lag namelijk bij een watermolen waar ze aan het kanoën waren.
Van de Rondje Geels kan ik me niet veel bijzonders herinneren, dus ik denk niet dat ze op erg bijzondere plekjes lagen. Natuurlijk ging deze serie ook weer hoofdzakelijk om de puntjes.

We vonden trouwens ook nog 2 frustratie-caches. De Ten Aard: Pierenkapel was er eentje van de Ten Aard-serie die we de vorige keer niet gevonden hadden. Nu hebben we hem wel gevonden. Helaas had ik de bonus niet bij, jammer, anders hadden we die serie vast af kunnen ronden.
Ook de Duckies Spotten was een frustratie. De vorige keer hadden we iets gigantisch stom gedaan: namelijk het alfabet verkeerd gebruikt. Hier was namelijk Z = 1 en niet A = 1. Onderweg naar Geel (Anke reed) had ik deze cache al opnieuw op zitten lossen. Nu hadden we hem vrij snel gevonden.

Hierna eindigden we met de bonus-cache van het Rondje Geel die aan hetzelfde pad bleek te liggen als de bonus van de Molen-serie, dus het kwam ons erg bekend voor. De series zijn overigens niet van dezelfde maker.

Al met al hadden we een erg succesvolle dag gehad. Drie series volledig afgerond, das best goed voor ons doen! En we hadden natuurlijk de 1300ste found bereikt.

Wat ik hier op 9 mei 2019 nog aan toe te voegen heb:

Tja, zo de hele dag met de auto rondrijden om caches te loggen vind ik nu niet meer zo leuk. Die Berkven-route was dus eigenlijk wat we nu een geocaching-trail noemen. De eerste jaren vond ik dat geweldig voor de puntjes, tegenwoordig doe ik liever weer multi’s (ook nog wel eens een trail hoor). En ook het inladen van geocaches is met een query een stuk makkelijker geworden: nooit meer last van te weinig caches.

De 1000ste Belg vonden we pas in september 2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s