Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Tuesday: 21 mei 2009

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

In de geschiedenis is er slechts 1x gecachet op de datum 23 mei en wel door Anke. Ik heb dus geen verslag van deze datum. Daarom deze week weer eens een Throwback Tuesday.

Vandaag gaan we terug naar 21 mei 2009

Na een dagje Bobbejaanland gingen we met vijf vrouw sterk nog even een Belgische cache loggen.

Het verslag:

  1. De Postkaart
  • Maker: Kogamiyata
  • Type: Traditional
  • Heideroosjes: Maartje en Anke
  • Snuffel 007: Stephanie
  • Nopi: Pien en Noortje
  • Gevonden op: 21 mei 2009
  • Plaats: Ten Aard, België

In de bioscoop kregen we bij de Dan Brown-film Angels & Demons kortingkaartjes voor het pretpark Bobbejaanland: twee voor de prijs van één. We hadden drie van die kaartjes.

Stephanie, Anke en ik hadden in gedachten om met alle zusjes te gaan, dan waren we precies met z’n zessen (zoals bekend heb ik geen zusjes, Stephanie heeft er eentje en Anke heeft er twee). Stephanies zusje had echter geen zin/tijd om mee te gaan, dus gingen we uiteindelijk met z’n vijven: Anke, Pien, Noortje, Stephanie en ik.

Ik had wel even gekeken of er nog een cache in de buurt lag van Bobbejaanland, maar eigenlijk komen wij toch al best vaak in dit gebied om te cachen, dus ik had in de eerste instantie zoiets van: ik laat die GPS voor de verandering eens een keertje thuis.

Maar de avond van tevoren vroegen de andere op msn of ik nog een cache had uitgezocht. Dus ging ik toch nog even op zoek.

Mijn keuze viel op de Postkaart. In de cache-beschrijving stond dat het de bedoeling was dat je een kaartje stuurde aan de laatste vinder voor jou. En als je ook nog een kaartje stuurde aan de maker van de cache, kreeg je de code van een bijzondere coin om die te discoveren. Dus kochten we in Bobbejaanland twee ansichtkaarten van het pretpark.

Na een leuke dag in Bobbejaanland schakelden we de hulp van de TomTom in om bij de cache te komen. Die lag voor Anke en mij op zeer bekend terrein. Op deze plek langs het kanaal waren we al meerdere keren geweest. Helaas bleek de cache zoals wel vaker, toch weer aan de overkant van het water te liggen. Dus maar weer even naar eigen idee naar de overkant gereden en na een korte wandeling zagen we de cacheberg al van ver liggen. Gelogd en wat adressen overgeschreven. Dus nu gaan we morgen de kaarten in de brievenbus doen en dan is het afwachten of ook wij een kaartje gaan krijgen van de vinders na ons…

Aanvullling op 31 juli 2009: Ha, ik zit net dit logje terug te lezen en ik heb deze week dan toch nog een kaart gekregen van een vinder na ons, ik denk dat het een Belgisch team is. Ze hebben ons een kaart gestuurd vanaf hun vakantie-adres in Denemarken. Zulke dingen vind ik toch wel heel erg leuk aan het geocachen. Zo maar een kaartje krijgen van een wildvreemde met wie je een mysterieuze hobby deelt…

Wat ik hier op 21 mei 2019 nog aan toe te voegen heb:

Haha, eigenlijk wel grappig dat ik hier toen zo enthousiast over was. Later heb ik best veel aan snailmail gedaan en nu doe ik soms aan postcrossing. En ik ben natuurlijk zelf ook postbesteller. Dus post is toch wel een belangrijk item in mijn leven.

Verder ben ik sinds toen volgens mij nooit meer in Bobbejaanland geweest. Lijkt me best leuk om nog eens te gaan.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s