Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: 6 juni 2011

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verhaal online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes. Deze blog is naar vrijdag verplaatst, omdat ik op de betreffende donderdag een ander stukje wilde posten.

Vandaag gaan we terug naar 6 juni 2011:

Het was een warme dag en daarom ging ik niet al te ver van huis op pad.

Geocachingverhaal uit het verleden:

 1. Foske
 • Maker: Friends of Foske
 • Type: Multi
 • Heideroosjes: Maartje
 • Gevonden op: 6 juni 2011
 • Plaats: Oirschot
 1. Zweefvliegveld
 • Maker: Willem007
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje
 • Gevonden op: 6 juni 2011
 • Plaats: Oirschot
 1. Het Vlonderpad
 • Maker: De Kokkels
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje
 • Gevonden op: 6 juni 2011
 • Plaats: Oirschot

Na het lopen van de cache bij het JaRa-bos wist ik al dat de vrienden van Foske een multi ter ere van zijn 10.000ste found hadden gemaakt. Ik kwam toen geocachers tegen die dat vertelden. Die cache kwam natuurlijk in de nearbiest-lijst en omdat het nog altijd vrij warm weer was, had ik geen zin om lang in de auto te zitten, dus viel de keuze al gauw op die cache.

Ik moest Reno (mijn auto) achterlaten op een parkeerplaats midden in de bossen en begon aan de tocht. De clou was dat je op elk waypoint –die lagen allemaal op een kruising- het aantal wegen moest tellen. Dit werden de Foske-sprongen genoemd. De route was best leuk, er zaten wat herkenningspunten van andere caches, met name de negensprong van de voormalige multi de Animal-cache kwam mij bekend voor. Het nadeel was dat er veel struinstukken in zaten over smalle paadjes door het bos heen. En daar zaten enorm veel muggen. Ik ben gewoonweg helemaal lek geprikt en sloeg als een dolle om mezelf heen. Ik was iedere keer blij als ik weer op een breed pad aankwam, even verlost van die kleine vampiertjes. Echt, ik heb zo’n hekel aan de diersoort de mug.

Op het einde was er een Dreuzel vlakbij de cache-area, dus even doorgelopen tot hij opgerot was. Ik kon ondertussen wat paddo’s discoveren, maar die waren allemaal al geclaimd. Toen ging de Dreuzel eindelijk weg en kon ik de cache loggen.

Vanaf daar doorgereden naar het Zweefvliegveld, dit was een drive-in cache. Ik wilde de dag afsluiten met het Vlonderpad, maar voor ik daarvan eindelijk de start-locatie had gevonden was ik een uur verder. De start bleek op de parkeerplaats van een bedrijf te liggen, maar omdat er een slagboom was, dacht ik dat dat niet toegankelijk was voor gewone mensen. Dus ben ik om het gebied heen gereden en heb geprobeerd de cache vanaf een ander punt te benaderen. Hier veel tijd mee verloren. Uiteindelijk dus de goede ingang gevonden. Ik zag nu de zusterburg van de brug die ik eerder dat jaar al gezien had bij de cache Rondje Knoptoren. Ik denk alleen dat deze brug een stuk minder bezocht wordt. Jammer eigenlijk, want het hele pad was dus kunstzinnig versierd met allerlei soorten vlonders. Het pad liep echter dood, dus je moest dezelfde weg terug en ik verwacht niet dat de fanatieke wandelaars een doodlopend pad in hun routes opnemen. Een gemiste kans. Ik was wel blij dat ik de cache nog gevonden heb.

Na deze was het tijd om weer naar huis te gaan.

Wat ik hier op 6 juni 2019 nog aan toe te voegen heb:

Foske is een cacher uit Noord-Brabant die extreem veel caches heeft gevonden, volgens mij is hij al lang gepensioneerd en besteed hij zo’n beetje al zijn vrije tijd aan geocaching. Waar wij blij waren dat we in 2017 meer dan 1000 caches in een jaar tijd hebben gevonden, is dat peanuts voor hem. Hij vindt geregeld 1000 caches in een maand tijd.

Verder is het grappig dat ik het hier over “fanatieke wandelaars” heb, alsof het een andere doelgroep is. Later, toen de auto Reno de deur uit ging (in 2012) en ik afhankelijk werd van het openbaar vervoer om te gaan geocachen, werd ik zelf een steeds fanatiekere wandelaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s