Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: 13 juni 2007

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een geocachingverhaal online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 13 juni 2007:

De allereerste caches waar Anke en ik met mijn nieuwe (nou ja tweedehandse) auto naartoe reden.

Geocachingverhaal uit het verleden:

 1. Essche Stroom in beweging
 • Maker: Papyrus
 • Type: Regular in kokertje
 • Gevonden op: 13 juni 2007
 • Heideroosjes: Anke en Maartje
 • Plaats: Boxtel
 1. “De Oude Tol”: Halse Barrier
 • Maker: Pentagram
 • Type: Regular in kokertje
 • Gevonden op: 13 juni 2007
 • Heideroosjes: Anke en Maartje
 • Plaats: Sint-Michielsgestel

Ik had een auto gekocht en was van plan om daar heel veel mee te gaan geocachen. De auto heet Reno, want bij mij thuis hebben we de gewoonte om dingen die je vaak gebruikt een naam te geven.

Deze zomeravond gingen Anke en ik voor het eerst geocachen met Reno. We waren van plan om de multi Een levend mozaïek te gaan doen. Zoals wel vaker verliep de tocht perfect, maar konden we op het einde de cache niet vinden. Wel vonden we op de route de traditional Essche Stroom in beweging. Na de teleurstelling van het niet vinden van Een levend mozaïek reden we door voor “De Oude Tol”: Halse Barrier.

Toen we aankwamen bij het startpunt begon het al te schemeren. We konden kiezen tussen de twee kanten van de Essche Stroom. We kozen links. Halverwege kwamen we een stuw met bijbehorende loopbrug tegen, maar het leek er nog steeds op dat we links moesten zijn. Helaas bleek dat op het eindpunt toch niet de goede kant. Dus moesten we terug naar de stuw om naar de overkant te gaan. Ondertussen was het donker en het was moeilijk zoeken naar de cache in het bosje struiken/bomen langs de kant van de Essche Stroom te vinden, zonder zaklamp. We hadden alleen het licht van de displays van de GPS en Anke’s telefoon. Gelukkig hebben we de cache nog wel gevonden.

Daarna terug naar de auto en naar huis.

Wat ik hier op 13 juni 2019 nog aan toe te voegen heb:

Tja, toen was ik dus zo vermogend dat ik een auto kon kopen om leuke dingen mee te doen. Want voor mijn werk (ik werkte toen in Oisterwijk) had ik helemaal geen auto nodig. Nu ga ik alweer zeven jaar autoloos door het leven.

Verder hadden we toen nog geen gps met kaart erin, vandaar dat we vaak de verkeerde kant kozen bij rivieren. Dat komt nu eigenlijk niet meer voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s