Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: 20 juni 2010

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verhaal online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 20 juni 2010:

Mijn moeder houdt erg van heksen, dus daarom gingen we een Multi doen, die over een soort van heks ging, genaamd Zwarte Kaat.

Geocachingverhaal uit het verleden:

  1. Zwarte Kaat en de Hellenendse Bende
  • Maker: Galileo Galilei
  • Type: Multi
  • Heideroosjes: Maartje
  • HaJaMaToJo: Hannie
  • Gevonden op: 20 juni 2010
  • Plaats: Bladel

Mijn moeder had haar zinnen gezet op de Multi Zwarte Kaat en de Hellenendse Bende, vooral vanwege het thema “heksen”.

De cache-route liep over het terrein van Landgoed ten Vorsel in Bladel, een mooi landschap. Hoogtepunt in de route moest de Heksenboom zijn. Dit was inderdaad wel een indrukwekkende boom, waarvan de wortels helemaal uit de grond waren gegroeid, waardoor het leek alsof de boom op de grond groeide, in plaats van in de grond. Onder deze boom zou Zwarte Kaat begraven liggen. De legende waaromheen de cache was opgebouwd werd steeds vager en ongeloofwaardiger, maar het was wel een mooie wandeling, die we succesvol konden afronden met het vinden van de cache.

zwartekaatboom
De boom van Zwarte Kaat

We gingen daarna nog wat drinken in een nabijgelegen café, waar mijn moeder meer informatie probeerde lost te peuteren over de legende van Zwarte Kaat. Bij het café stond een beeld van Zwarte Kaat, maar het aanwezige personeel wist niet veel meer over de legende te vertellen, dan we al wisten. Omdat we eigenlijk te laat waren gestart met cachen vandaag, is het bij één cache gebleven.

Wat ik hier op 20 juni 2019 nog aan toe te voegen heb:

Ja, ik kan me die boom nog wel herinneren. Was echt een joekel. Die Zwarte Kaat was ook een opmerkelijk persoon, maar de legende was wel een beetje apart.

Als je de zoekterm Zwarte Kaat invoert op google, krijg je verschillende versies van de legende te zien.  Op de website van Cubra staat een hele serie mooie foto’s van de heksenboom. De ANWB biedt zelfs een fietstocht langs de sporen uit de legende van Zwarte Kaat aan.

De foto is gemaakt door mijn moeder. Ik denk dat ik mijn camera niet bij had, die dag. En ik had toen nog geen smartphone.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s