Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: 27 juni 2009

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verhaal online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 27 juni 2009:

Anke, Stephanie en ik kampeerden in Zeeland voor een weekend Concert at Sea. Op zaterdag begon het festival pas in de middag, dus daarom deden we ’s morgens nog een paar caches.

Geocachingverhaal uit het verleden:

 1. Havenzicht
 • Maker: Winnewup
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Snuffel 007: Stephanie
 • Gevonden op: 27 juni 2009
 • Plaats: Brouwershaven
 1. Molen “De Lelie”
 • Maker: De Duintoppers
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Snuffel 007: Stephanie
 • Gevonden op: 27 juni 2009
 • Plaats: Elkerzee
 1. R.I.P. II
 • Maker: De Uitjes
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Snuffel 007: Stephanie
 • Gevonden op: 27 juni 2009
 • Plaats: Looperskapelle

Slapen doe je niet veel tijdens zo’n weekend, dus waren we allemaal alweer vroeg wakker. We wilden contant geld hebben voor op het festival en gingen op zoek naar een pinautomaat. De TommyT. stuurde ons naar Brouwershaven. Toen we uitstapten bleken we zowat op de hier aanwezige cache geparkeerd te staan, dus die hebben we vlug even gelogd. Hij lag in de haven en op een bankje zaten drie jongens die erg nieuwsgierig waren naar geocaching. Ze zaten op dezelfde camping als wij, op hetzelfde veldje zelfs en waren hier ook voor CaS. Dus hebben we ze even proberen uit te leggen wat geocachen was.

Daarna gingen wij weer verder. Het was nog steeds vroeg en we vonden het leuker om te geocachen dan om op de camping te zitten. Een aantal wegen – die naar de dam leidden – waren afgezet, dus het was even uitproberen welke caches wel konden. Op het kruispunt bij de wegafzetting stond een molen. Volgens mijn gps lag daar ook een cache. Dus gingen we die maar doen. Hij was snel gevonden, toen we eenmaal het goede groene paaltje te pakken hadden.

Hierna gingen we door naar een Zeeuws plaatsje met de aparte naam Looperskapelle. We hadden al zo’n vermoeden over de verstopplaats van een cache met de naam R.I.P. en jawel hoor, hij lag op een kerkhof. Wel een heel oud kerkhof. Toen we aan het loggen waren, kwam de eigenaresse van de cache naar buiten om een praatje met ons te maken. Ze woonde in het huis tegenover de cache.

Vervolgens begonnen we nog aan de multi-cache De Schelphoek, maar dat liep niet echt over rolletjes en we werden een beetje chagrijnig door het vele fout lopen. Dus hebben we maar opgegeven omdat we liever op tijd naar Concert at Sea wilden. Daar hadden we nog een erg leuke dag.

Wat ik hier op 27 juni 2019 nog aan toe te voegen heb:

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan nooit zo goed slapen op een luchtbed.

We zijn een paar keer naar Concert at Sea geweest, wat altijd wel leuk was, maar op den duur had ik het wel gezien, omdat er vaak dezelfde artiesten komen. Verder vind ik de locatie niet zo heel fijn, want je (toen, misschien is dat nu beter) kan nergens echt lekker  gaan zitten, omdat er geen gras is en ook heel weinig schaduw.

De Schelphoek hebben we de volgende dag trouwens alsnog gevonden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s