Categorieën
Day Zero Project Woordenwaterval

Woordenwaterval #9

Doel 9 van mijn Day Zero Project was het maken van een lijst met mijn 100 mooiste woorden. Het lijkt mij leuk om een uitleg te geven bij elk gekozen woord en dat ga ik doen in groepjes van vijf op alfabetische volgorde.

Vandaag ga ik het hebben over herfst, hoogstverwonderlijk, idyllisch, imaginair en inspiratie.

Herfst

De meeste mensen zullen het niet met mij eens zijn, maar eigenlijk is de herfst mijn favoriete seizoen. Ik houd niet van de hitte van de zomer en ook niet van de kou van de winter. De herfst en de lente hebben de ideale temperatuur. In de herfst vind ik de bossen ook zo mooi, met al die gekleurde bladeren. Ok, alleen de grote hoeveelheden regen zijn wat minder, maar dat is wel goed voor de natuur en de waterstand in de vennen. Verder is herfst één van de weinige woorden die ik ken met maar liefst vier medeklinkers achter elkaar.

Hoogstverwonderlijk

Nog een trapje hoger dan verwonderlijk. Het is een beetje een ouderwets woord, maar ik vind het wel een mooi woord. Het doet mij vooral denken aan het ouderwetse sfeertje dat hangt in het Sprookjesbos van de Efteling. Waarschijnlijk ook omdat zij het woord “wonder” ook vaak gebruiken in hun reclame-uitingen.

Idyllisch

Idyllisch betekent zoiets als lieflijk, droomachtig, landelijk en vredig. Ik denk er vooral aan als ik leuke optrekjes tegen kom tijdens het wandelen of het geocachen. Van die kasten van huizen of zelfs kasteeltjes die ik nooit zal kunnen betalen, maar waar ik wel stiekem over kan dromen. En ja, een geweldig mooi woord.

Imaginair

Het betekent hetzelfde als denkbeeldig, maar eigenlijk vind ik dit woord nog veel mooier of magischer. Imagination, verbeelding. Lekker veel klinkers.

Inspiratie

Volgens het woordenboek: “toestand dat je creatief nadenkt en weet hoe je iets goed moet doen”. Als schrijver-to-be heb ik natuurlijk vaak te maken met dit woord. Het wordt ook wel bezieling genoemd. En ja, ik ben wel graag creatief bezig.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s