Categorieën
Day Zero Project Woordenwaterval

Woordenwaterval #10

Doel 9 van mijn Day Zero Project was het maken van een lijst met mijn 100 mooiste woorden. Het lijkt mij leuk om een uitleg te geven bij elk gekozen woord en dat ga ik doen in groepjes van vijf op alfabetische volgorde.

Vandaag ga ik het hebben over intrigerend, irgendwoimnirgendwo, komkommertijd, legendarisch en luchtkasteel.

Intrigerend

Fascinerend, nieuwsgierig makend. Een geweldig mooi woord. Ik vind dingen vaak intrigerend.

Irgendwoimnirgendwo

Een Duits woord in mijn lijstje. Het betekent ongeveer hetzelfde als het Engelse in the middle of nowhere. Ook mooi, maar ik vind de Duitse versie nog mooier. Mijn moeder heeft een vriendin die oorspronkelijk uit Engeland komt en die probeerde een vertaling te vinden en zei toen: “ergens in het midden van nergens”. Dat vonden wij zo leuk klinken, dat we dat nog steeds vaak gebruiken.

Komkommertijd

De periode dat er eigenlijk geen zinnig nieuws is. Ik heb het altijd een grappig woord gevonden. En yup: ik eet ook graag komkommers. Net als mijn cavia’s; die denken aan heel veel eten bij het woord komkommertijd.

Legendarisch

Ook prima in het Engels: legendary. Ik vind het een mooier woord dan “beroemd”. Tot een legende behorend, dat je deel uitmaakt van een verhaal dat generaties lang mee gaat. Ja, dat lijkt mij wel wat, maar ik geloof niet dat ik zo legendarisch ben, haha. Misschien schrijf ik ooit nog een legendarisch verhaal of boek, dat is ook goed.

Luchtkasteel

Ja en dan in de letterlijke betekenis, dus echt een kasteel op een wolk. Fantasie ten top, natuurlijk. En dan moet het ook nog kunnen vliegen; castle in the sky. Dat luchtkasteel van mij zal helaas wel altijd een droomhuis blijven.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s