Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: 8 augustus 2007

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 8 augustus 2007

Tijdens een avondwandeling in Gorp en Roovert vonden Anke en ik de 300ste cache van de Heideroosjes, in gezelschap van Pien.

Geocachingverhaal uit het verleden:

300. Gorp en Roovert
Maker: Biekies
Type: Multi
Gevonden op: 8 augustus 2007
Heideroosjes: Anke en Maartje
Nopi: Pien
Plaats: Hilvarenbeek

Onze 100ste en 200ste cache waren toevalstreffers. Ze hoorden allebei bij een serie en het was maar net welke we het eerste tegen kwamen op de route. Maar onze 300ste cache hebben we speciaal uitgezocht. Omdat 100 (een Visstekje) en 200 (Rondje Bernheze) allebei oppikkertjes waren, leek het ons nu wel leuk om een multi te doen. Gorp en Roovert lag al heel lang op de to do-stapel, dus viel de keuze daarop. Pien (het zusje van Anke) had ook wel zin in een avondwandeling, dus reden we op een woensdagavond richting Hilvarenbeek. Het startpunt bleek op een zandpad te liggen en omdat we die met de auto liever vermijden, zaten we al zowat in België. Dus toch maar omgekeerd en het zandpad opgereden, wat wel mee bleek te vallen. Daarna begon een korte wandeling door het bos. We moesten op alle waypoints flink zoeken, want mijn Geko 201 had gruwelijke afwijkingen en ook Piens Etrex was in een slechte bui (of de route klopte gewoon niet goed). Op het eindpunt hebben we ontzettend lang gezocht, ik denk wel een uur. Met handen en voeten en met een prikstok. We hebben in de sloot gestaan en door de bosjes gekropen, maar de cache leek onvindbaar te zijn. Tja, op een bepaald moment moet je dan opgeven. Zoals wel vaker maakten we een laatste rondje door de stash-area en jawel hoor, ik had beet. Ik was ontzettend blij dat we toch onze 300ste cache in 1x hadden gevonden.

Wat ik hier op 8 augustus 2019 nog aan toe te voegen heb:

Dit kan ik me nog wel herinneren. Later ben ik nog heel vaak in het bosgebied van Gorp en Roovert geweest, omdat ik van 2010 tot 2012 in Hilvarenbeek heb gewoond.

Wat ook leuk is, is dat deze cache uit 2004 nog steeds online is. Voor de geocachers, de cachecode is GCJNRY.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s