Categorieën
Day Zero Project Woordenwaterval

Woordenwaterval #13

Doel 9 van mijn Day Zero Project was het maken van een lijst met mijn 100 mooiste woorden. Het lijkt mij leuk om een uitleg te geven bij elk gekozen woord en dat ga ik doen in groepjes van vijf op alfabetische volgorde.

Vandaag ga ik het hebben over natuurgeest, neerdwarrelen, nieuwsgierig, Nova Zembla en obsessief.

Natuurgeest

Een heel fantasierijk woord. Hoewel ik niet geloof dat ze echt bestaan, houd ik wel van tekeningen van elfjes en kabouters. Of als geocaches in het bos dit thema hebben.

Neerdwarrelen

Waarschijnlijk denken de meeste mensen nu meteen aan sneeuwvlokken, maar ik heb een pesthekel aan sneeuw. Ik denk bij dit woord eigenlijk aan neerdwarrelende bladeren. Het woord dwarrelen heeft voor mij een schattige klank.

Nieuwsgierig

Tja, ik ben best wel nieuwsgierig. Of dat per se een verkeerde eigenschap is, weet ik niet. Ik vind het ook een mooi woord, want ja; veel klinkers.

Nova Zembla

Nova Zembla is een eiland in de Noordelijke IJszee bij Rusland. Het is vooral bekend van de overwintering van de Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Barentszoon, die hier met zijn bemanning heeft vast gezeten in de winter van 1596/97. Om te overleven bouwden ze het Behouden Huys. Op de middelbare school maakte ik een werkstuk (ja, dat heette toen nog zo) over Willem Barentszoon en daar kreeg ik een 9.8 voor. Sindsdien heb ik altijd een zwak gehad voor alles wat te maken heeft met deze ontdekkingsreiziger en het woord Nova Zembla. Nova betekent “nieuw” of “nieuwe ster”. Op Terschelling, het eiland waar Willem Barentz. is geboren, heten er ook dingen Nova Zembla. Ik was op Terschelling in de winter en de gemiddelde temperatuur die week was -2, dus ik associeer Nova Zembla altijd met heel erg koud.

Obsessief

Vrienden, familie en kennissen noemen mij vaak de Obsessieve Geocaching Junkie. In hun ogen ben ik totaal verslaafd aan geocaching. Hoewel ik het na vijftien jaar (ik vond mijn eerste cache in augustus 2004) nog steeds een leuke hobby vind, ben ik er in de praktijk niet dagelijks mee bezig. Er zijn weken dat ik mijn gps amper aanraak. 2019 heeft het laagste aantal founds van de afgelopen tien jaar. Dus het valt allemaal wel mee. En ik doe er ook niemand kwaad mee, denk ik zo.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s