Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: 22 augustus 2004

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 22 augustus 2004:

Dit is het alleroudste verslag wat je ooit gaat lezen in deze categorie, want dit is het verhaal van de allereerste cache van de Heideroosjes. Ik had geocaching toen al een paar keer eerder gedaan en had deze route ook al eerder gelopen, maar toen zat ik nog bij team HaJaMaToJo. Yup, ik ben de “Ma” in deze naam.

Geocachingverslag uit het verleden:

1. Deer Cache
Maker: Team de hertjes
Type: Multi
Gevonden op: 22 augustus 2004
Heideroosjes: Stephanie, Karin en Maartje
Plaats: Oisterwijk

Dit was onze eerste cache. Ik had Stephanie en Karin al een paar weken gek gemaakt door steeds over mijn nieuwe hobby te vertellen: geocaching. Die avond stonden ze bij mij aan de deur en we wisten niet wat we moesten doen. Ik vertelde dat ik die dag was gaan geocachen (in de Loonse- en Drunense Duinen) en toen wilden zij wel eens zien wat dat nou was. Er lag in die tijd nog maar één cache in Oisterwijk en dat was dus de Deer Cache. Ik had die al een keer gevonden met HaJaMaToJo en het was dus mijn allereerste cache.

Deze cache ligt in de bossen bij de Oude Hondsberg. Karin en Stephanie waren meteen helemaal enthousiast. Dus toen we de cache gevonden hadden, besloten we om ter plekke ons eigen team op te richten en met onze kersverse nickname het logboek te ondertekenen. Ik wilde graag De Dolers heten, naar het karakter Aragorn uit Lord of the Rings. Stephanie stelde echter de Heideroosjes voor, de bijnaam van ons meidengroepje bij de Kanovereniging. Karin mocht dus kiezen en die koos voor de Heideroosjes, want zij is niet echt een Lord of the Rings-fan. Daarom heten we nu nog steeds de Heideroosjes… De Deer Cache zelf is al jarenlang gearchiveerd, maar ik wandel nog vaak een avondrondje in dit bos.

Wat ik hier op 22 augustus 2019 nog aan toe te voegen heb:

Ja, die allereerste cache. En de oprichting van de Heideroosjes. Gewoon in ons eigen Oisterwijk. Eigenlijk wel hilarisch dat we dus nog steeds die naam hebben, terwijl het niet mijn eerste keuze was. Maar ja, op een bepaald moment ben je bekend in het geocachingwereldje onder die naam en ga je niet meer veranderen. Stephanie richtte al snel haar eigen team op en doet nog af en toe aan geocaching. Karin kreeg al gauw andere interesses. En ik raakte verslaafd aan het spelletje en doe het nog steeds erg graag. Proost! Op 15 jaar Heideroosjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s