Categorieën
Day Zero Project Woordenwaterval

Woordenwaterval #14

Doel 9 van mijn Day Zero Project was het maken van een lijst met mijn 100 mooiste woorden. Het lijkt mij leuk om een uitleg te geven bij elk gekozen woord en dat ga ik doen in groepjes van vijf op alfabetische volgorde.

Vandaag ga ik het hebben over ondersteboven, onmiddellijk, ontelbaar, onzichtbaar en organisme.

Ondersteboven

Net als binnenstebuiten valt dat voor mij in de categorie leuke door elkaar geschudde woorden. Ik vind het een gewoon een leuk woord. Zelf lig ik wel eens ondersteboven met mijn kano, maar dan kom ik weer boven door te eskimoteren.

Onmiddellijk

Ja, het woord dat iedereen op de basisschool bij spelling heeft gekregen vanwege de dubbel “dd” en de dubbel “ll”. Ook weer een woord wat met het stukje “on” begint. Ik gebruik dit woord bijna nooit, het is een beetje een ouderwets woord. Maar ik vind het wel een mooi woord.

Ontelbaar

Zoveel dat het niet te bevatten is. En nog een on-woord.

Onzichtbaar

Soms lijkt het mij geweldig om onzichtbaar te zijn. Wilde ook altijd die onzichtbaarheidsmantel van Harry Potter hebben. Maar helaas heb ik geen magische krachten of hulpmiddelen om dat mogelijk te maken. Dus moet ik het met het mooie woord doen.

Organisme

Tja, het klinkt veel mooier om te zeggen dat je een organisme bent, dan een mens, toch?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s