Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: 5 september 2016

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verhaal online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 5 september 2016

Ik had een vrije dag, het was lekker weer en ik besloot helemaal naar Sint-Michielsgestel te fietsen om daar een nieuwe serie te gaan doen.

Geocachingverhaal uit het verleden:

6774. #1 Over de brug komen
6775. #2 Over de brug komen
6776. #3 Over de brug komen
6777. #5 Over de brug komen
6778. #6 Over de brug komen
6779. #7 Over de brug komen
6780. #8 Over de brug komen
6781. #9 Over de brug komen
6782. #10 Over de brug komen
6783. #11 Over de brug komen
6784. #12 Over de brug komen
6785. Bonus: Over de brug komen
Maker: Team Tomijn & Team Kroon1906
Type: Traditionals + bonusmysterie
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 5 september 2016
Plaats: Sint-Michielsgestel

DSC06403

Vorige week was ik ook al in Sint-Michielsgestel. Ik voelde me dus een beetje genaaid toen er zondag ineens een trail in deze plaats online kwam. Omdat het vandaag heel mooi weer werd en ik vrij was, besloot ik nog maar eens naar SMG te fietsen. De trail zelf was 10 kilometer lang en die heb ik gewandeld. De eerste helft liep dwars door het dorp en vond ik nog niet zo denderend. Het zoekt niet zo lekker als er voortdurend Dreuzels voorbij komen en je GPS een afwijking heeft. Daardoor heb ik nummertje 4 niet gevonden. Die lag op de brug bij Kentalis en het was daar ontzettend druk met wandelende en fietsende mensen. Om de cache te pakken, moest je onder de rand van de brug kijken en dat lukte mij niet zonder op de brug te gaan liggen, maar iedereen staarde mij aan. Dus maar opgegeven. Jammer dan. Hij had ook nog aan de andere kant van de brug kunnen zitten.

DSC06388

De tweede helft van de route vond ik mooier, die liep door een stukje bos dat ik nog niet kende. Daarna volgde het allermooiste stuk: langs de Essche Stroom bij de Halse Barrier. Hier hebben ze het water weer laten meanderen en je kunt er nu mooi wandelen. Mooie wolken, koeien, hangbruggen over het water, een kunstwerk van oude Romeinse munten. Helemaal goed. De bonus verpestte het weer een beetje: die lag in een heel goor bosje met allemaal menselijke uitwerpselen. En had ook nog eens afwijking. Beetje jammer, dat moet de maker nog maar even veranderen. De bonus lag ook aan de overkant van het water, wat niet strookte met de rest van de serie.

DSC06394

Na de trail ben ik weer naar huis gefietst, ik had mijn portie beweging voor vandaag ruimschoots gehad.

Wat ik hier op 5 september 2019 nog aan toe te voegen heb:

Haha, ja ik was echt kwaad dat die serie online kwam, toen ik net in Sint-Michielsgestel was geweest. Het is toch een kilometer of 15 fietsen, enkele reis. De serie heeft niet lang bestaan, de meeste caches zitten alweer in het archief. Jammer, want het was best een leuk rondje om te wandelen.

DSC06391

Alle foto’s bij deze blog zijn door mij zelf gemaakt op 5 september 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s