Categorieën
#schrijven Day Zero Project Woordenwaterval

Woordenwaterval #18

Doel 9 van mijn Day Zero Project was het maken van een lijst met mijn 100 mooiste woorden. Het lijkt mij leuk om een uitleg te geven bij elk gekozen woord en dat ga ik doen in groepjes van vijf op alfabetische volgorde.

Vandaag ga ik het hebben over uiteindelijk, universum, variërend, vegavrijwilliger en veranderlijk.

Uiteindelijk

Ik betrap mezelf erop dat ik vaak de woorden “eindelijk” of “uiteindelijk” gebruik. Een docent van mijn opleiding zei ooit dat “eindelijk” een twijfelwoord is. Tja, ik denk dat ik wel een twijfelaar ben, dus dit is echt een veel-klinker-woord dat goed bij mij past.

Universum

Het universum is het heelal. Een eindeloze ruimte. Ik geloof dat ik veel “ruimte-woorden” in deze lijst heb staan. En dat terwijl ik helemaal niet naar de ruimte zou willen, het lijkt mij doodeng. Ik blijf lekker op Aarde.

Variërend

Variëren is een mooi veel-klinker-woord voor afwisseling. Ik houd wel van een beetje variatie in het leven.

Vegavrijwilliger

Ik heb een tijdje vrijwilligerswerk gedaan voor de Vegetariërsbond en daar werd dit woord vaak gebruikt. Ik vind het een leuk woord. Ik ben zelf vegavrijwilliger geweest op een paar evenementen waar vegetarisch eten gepromoot werd, zoals de Langste Vegetarische Tafel, de Grootste Vegetarisch Picknick en de Veggie Fair.

Veranderlijk

“Niets zo veranderlijk als het weer.” Tja, als postbesteller en wandelaar weet ik dit erg waar is. In Nederland kan het ene uur de zon nog schijnen, terwijl je een uur later in de stromende regen loopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s