Categorieën
#schrijven Day Zero Project Woordenwaterval

Woordenwaterval #19

Doel 9 van mijn Day Zero Project was het maken van een lijst met mijn 100 mooiste woorden. Het lijkt mij leuk om een uitleg te geven bij elk gekozen woord en dat ga ik doen in groepjes van vijf op alfabetische volgorde.

Vandaag ga ik het hebben over verdwalen, vogelvlucht, wanderwegnetz(werk), wellicht (vielleicht) en wildwatervaren.

Verdwalen

Als gps-addict zal ik niet snel verdwalen: zolang mijn batterijen niet leeg raken, beschik ik over een heleboel kaarten. Maar je kunt ook verdwalen in boeken en dat doe ik graag. Erg mooi woord.

Vogelvlucht

Ik zou best wel een dagje een vogel willen zijn, zodat ik kan vliegen. Vliegen is toch wel een dierlijke kracht of superkracht die ik best had willen hebben.

Wanderwegnetz(werk)

Weer een Duits woord in de lijst, wat ik net iets mooier vind klinken dan de Nederlandse tegenhanger, in dit geval wandelnetwerk. Waarschijnlijk omdat hier het woord wandering in terug te vinden is en dat vind ik een prachtig woord, omdat het zoiets als zwerven betekent.

Wellicht

Wellicht is eigenlijk een oud woord voor misschien. Mijn broertje gebruikte het heel vaak en ik heb dat overgenomen. Ik vind het wel leuk om oude woorden in ere te houden. In het Duits is het vielleicht en dat vind ik ook mooi.

Wildwatervaren

Een prachtig woord, met ook nog een alliteratie erin. Natuurlijk is kanoën een hobby van mij. Overigens is het al lang geleden dat ik echt wildwater heb gevaren. In Nederland is nou eenmaal niet echt wild water, dus je moet ervoor naar het buitenland en dat is lastig met reistijd en het vervoer van de boten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s