Categorieën
#geocaching Throwback Thursday Waymarking

Geocachingverhalen uit het verleden: 12 september 2012

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 12 september 2012

Ik fietste helemaal naar Drunen om een cache te doen in het natuurgebied dat net zo heet als een kast van Ikea…

Geocaching verhaal uit het verleden:

4193. 80 van de Langstraat post 5
4194. 80 van de Langstraat post 7
Maker: Team Kelvin & CyberTazz
Type: Traditional + multi
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 12 september 2012
Plaats: Drunen

4195. Pax
4196. (Be)zoek de Wielen
Maker: Wir(e)less
Type: Multi + mysterie
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 12 september 2012
Plaats: Heusden

4197. Opa en Oma op een balkonnetje
Maker: Bemake
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 12 september 2012
Plaats: Drunen

’s Morgens moest er eerst gestemd worden voor de Tweede Kamer, dus eerst braaf mijn burgerplicht vervuld.

Daarna begon ik aan de lange fietstocht naar Pax, een korte multi-cache die al heel lang op mijn verlanglijstje staat, maar waar het nooit van gekomen is. Nog maar net onderweg kwam ik er achter dat ik de opgeloste mysterie niet in Eragon had gezet. Dus toen maar terug gefietst en meteen mijn gewone zomerjas omgewisseld voor mijn regenjas. Dat was een goed plan, want het begon toen te regenen. Die bui duurde een kwartier ofzo en was toen over. De rest van de middag was het stralend weer. Het is best een eind fietsen naar Drunen. Hemelsbreed is het 15 kilometer, maar ik denk dat het er in het echt wel een paar meer waren, ik was vergeten om de tripteller aan te zetten. Wel een heleboel fietsknooppunten gewaymarked die ik nog niet eerder was tegengekomen. Helaas nog vrij veel oude van fietsroutenetwerk de Meierij, die borden zijn niet zo mooi als de nieuwe borden.

Er bleken twee caches van de Langstraat-serie op de route te liggen, dus besloten om die mee te pikken. Dit zijn caches op de route van de bekende Kennedy Mars de 80 van de Langstraat. Naar de eerste, post 5, een tijdje moeten zoeken, want die zat listig verstopt met een draadje in een boom. Naar het 0-punt lopen met behulp van de kaart hielp bij deze wel goed, ook de logjes lezen hielp.
Daarna doorgefietst voor post 7, dit was een offset-multi. Het wandelknooppunt-paaltje snel gespot, maar je moest een heel lange rekensom maken. Zo’n som met heel veel tekst en haakjes leest niet echt lekker in het schermpje van Eragon, omdat die html niet logisch weergeeft. Ik had dan ook eerst een rekenfout en kwam midden in een weiland uit. Dat leek me niet logisch, dus opnieuw gaan rekenen, nog een haakje ontdekt en toen kwam ik op een geloofwaardiger punt uit. De cache was toen snel gevonden.

Op naar het hoofdmenu van de dag, Pax. Dit is zo’n vreemd woord dat meteen van alles in mij oproept. In de eerste plaats is het natuurlijk de naam van de kledingkast van Ikea en omdat ik zo’n exemplaar vorige maand heb aangeschaft moest ik de hele tijd aan kasten denken. Maar het natuurgebiedje was ook de moeite waard. Het is zo’n gebied waar ik zonder geocaching nooit zou zijn geweest, een klein verborgen natuurgebiedje met een onduidelijke ingang. Er waren schapen, koeien, water, heel vele bomen en prachtige luchten om te fotograferen. De vragen waren niet al te moeilijk, dus ik had het er prima naar mijn zin. Alleen bleek de cache op het einde tussen de brandnetels te liggen en dat werd het minst leuke onderdeel van de dag, ik droeg een korte broek en mijn benen vonden het niet leuk. Wel eindelijk weer eens een lekker grote cachebox, dus kon ik die arme TB Schnuffel-Puffel weer op reis sturen, het ding lag al maanden bij mij thuis en ik heb niet eens een foto van hem gemaakt.

Na Pax ging ik verder met een mysterie van dezelfde makers over de wielen langs de Elshoutse Zeedijk. Je moest met behulp van een kaartje de namen en nummers van de wielen achterhalen, dat is het soort mysteries dat ik wel leuk vind. Op een winteravond heb ik dat raadsel opgelost, toen woonde ik nog in Hilvarenbeek, nu weer in Oisterwijk. Het idee was om die cache ooit voor een zwembadtraining te gaan doen, maar dat is er niet meer van gekomen. Vandaag dus tijd om deze cache op te gaan halen. Op het startpunt moest ik nog een vraag oplossen met een fietsknooppunt, dus ik werd al verwend. Daarna een stukje over de Zeedijk gefietst, leuk om te fietsen met mooie uitzichten. De cache werd snel gespot. Deze cache was trouwens wel lekker makkelijk met de fiets, want met de auto mag je niet op de Zeedijk rijden. Ik fietste nog een stuk over de Zeedijk, terug naar Drunen. Die Zeedijk ligt daar al tussen de 700 en 800 jaar, wel leuk om daar dan overheen te fietsen, vond het een interessant stukje geschiedenis. Het was niet de eerste keer dat ik op de Zeedijk was, ik heb er een aantal jaren terug ook al eens een cache van Geopatra gedaan en tijdens het @pekooi-event zijn we ook bij deze dijk in de buurt geweest.

In Drunen heb ik ter afsluiting nog de cache Opa en Oma op een balkonnetje gedaan, die zat inderdaad op het balkon van een bejaardentehuis. Wel een heel modern bejaardentehuis, daar zou ik ook nog wel kunnen wonen, maar zover is het nog lang niet.
Zo heb ik toch nog stiekem vijf caches gevonden, wat meer was dan ik van tevoren had verwacht. Ik had ook nog een not-found bij de carpool-cache van Drunen, maar dat vond ik ook een zeer smerige plaats, ik heb er een minuut of 10 gezocht, maar kon het gewoonweg niet vinden. Toen er een auto aan kwam rijden, heb ik het opgegeven en ben verder gegaan. Wel jammer op zich, want je kunt niet alle carpoolstroken bereiken per fiets en met de auto is een stuk lastiger voor mij, nu ik Reno heb weg gedaan.

Wat ik hier op 12 september 2019 nog aan toe te voegen heb:

Ik herinner mij nog dat dit echt een eind fietsen was. En ik heb een tijdje een obsessie gehad voor het waymarken van fietsknooppuntborden; dat is nu wel over.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Alle foto’s bij deze blog zijn door mij zelf gemaakt op 12 september 2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s