Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: 24 oktober 2010

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 24 oktober 2010

Er was een nieuwe cache verschenen in mijn achtertuin. Ik woonde toen in Hilvarenbeek. Mijn ouders kwamen langs en we besloten om deze cache samen te gaan lopen.

Geocachingverhaal uit het verleden:

  1. Op pad in An(n)yland: De Huisvennen
  • Maker: Dutchlandian
  • Type: Multi
  • Heideroosjes: Maartje
  • HaJaMaToJo: Hannie en Jack
  • Gevonden op: 24 oktober 2010
  • Plaats: Hilvarenbeek

 

Tegelijk met de traditionals waarop ik eerder die week 3x een STF had gescoord was er ook een multi uitgekomen als deel van Dutchlandians Masterplan voor het Huisvennen-gebied.

Mijn ouders kwamen langs en we besloten om deze cache te gaan lopen. Vanaf mijn huis was het te ver lopen, dus gingen we met de auto. Onderweg nog even gestopt bij Go Dutch, ook van de hand van Dutchlandian. Ik heb die vorig jaar al eens gelogd, maar mijn moeder wilde hem heel graag hebben. Mijn vader vindt één cache per dag wel voldoende en vindt al dat gestop voor “oppikkertjes” maar onzinnig. Hij vond het ook maar afleiding van de multi dat ik mijn moeder alle traditionals op de route (die waar ik eerder die week de STF’s op had gescoord) aanwees. Toch vond mijn vader wel de meeste aanwijzingen op de waypoints van de multi. We vorderden eigenlijk best wel snel, de route was ook best redelijk. We kwamen nog een gezin met hond tegen, die dachten dat wij verdwaald waren, toen ik met mijn GPS op en neer liep om de goede richting te bepalen. Haha, verdwaald, echt niet. Wij doen aan geocaching, dat is heel wat anders dan verdwalen.

Onderweg werd er door mijn ouders wat gemopperd over de hoeveelheid modder op de route, maar ik kom vaker in dit gebied, dus wist dat het modderig kon zijn. De cache zat in een vogelhuisje en moest opengemaakt worden met een cijfercode. Het slot haperde, maar gelukkig lukte het toch. Daarna terug naar de auto en mijn vader opdracht gegeven om langs nog wat trads in Hilvarenbeek te rijden voor mijn moeder. Daarna gingen we nog wat drinken bij mij thuis.

Wat ik hier op 24 oktober 2019 nog aan toe te voegen heb:

Ja, toen woonde ik dus in Hilvarenbeek en waren de Huisvennen mijn achtertuin. STF staat overigens voor Second To Found, dan ben je de tweede ooit die een nieuwe cache heeft gevonden. Ik was daar toen heel trots op. Tegenwoordig boeit de jacht op het eremetaal mij niet meer. Wel leuk dat mijn vader ook mee heeft gelopen, hij is niet zo van het geocachen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s