Categorieën
#geocaching Spellen Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: 14 november 2009

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 14 november 2009:

Stephanie, Anke en ik wilden naar het Spellenspektakel in Zwolle en pikten van tevoren een paar caches op langs de IJssel.

Geocachingverhaal uit het verleden:

 1. Isala Delta – …..dijk
 • Maker: F. Jacobse
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Snuffel 007: Stephanie
 • Gevonden op: 14 november 2009
 • Plaats: Zwolle

 

 1. Isala Delta – Oude IJsselbrug
 • Maker: Robbie Kerkhof
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Snuffel 007: Stephanie
 • Gevonden op: 14 november 2009
 • Plaats: Zwolle

 

 1. Isala Delta – Welkom in de tuin van Nederland
 • Maker: Ir. Walter de Rochebrune
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Snuffel 007: Stephanie
 • Gevonden op: 14 november 2009
 • Plaats: Zwolle

 

 1. Isala Delta – Luxe hangplek voor oudere jongeren
 • Maker: Koos en Robbie are hier @ home…
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Snuffel 007: Stephanie
 • Gevonden op: 14 november 2009
 • Plaats: Zwolle

 

 1. HTCC – Hattems Tweede Carpool Cache
 • Maker: Bosdymf & ReeJ
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Snuffel 007: Stephanie
 • Gevonden op: 14 november 2009
 • Plaats: Zwolle

 

Het is ondertussen een jaarlijkse terugkerende traditie geworden om naar het Spellenspektakel te gaan. Vroeger was dat dichtbij huis in het Beursgebouw van Eindhoven, maar nu was het al voor het derde jaar in de IJsselhallen in Zwolle.

We besloten om vroeg aan te rijden, zodat we  van tevoren nog een paar caches konden loggen rondom Zwolle. Ik had iets moois gezien, een paar caches dicht bij elkaar in een rijtje langs een weg.

De eerste cache was snel gevonden en na een tussenstop bij een vaag tankstation konden we parkeren op de carpoolstrook van Hattem. We waren per ongeluk al over de brug gereden en waren alle caches al gepasseerd, maar we konden daar nergens parkeren, dus besloten we terug te gaan naar de carpoolstrook om daar te parkeren en dan de caches te voet te doen. Op de carpoolstrook zelf lag ook een cache, eentje van de carpoolcaches-serie die inmiddels door het hele land verspreid liggen. Sommige mensen zijn erg tegen dit soort caches, maar ik vind het idee wel grappig, dus als het zo uitkomt pikken wij ze gewoon mee. We zijn tenslotte toch wel een beetje puntjesjagers. Op de carpoolstrook stond een pick-nicktafel en hieraan zat een fietser te pauzeren. Wij dachten in de eerste instantie dat de cache onder de tafel zat, dus besloten we eerst de drie caches van de Isala Delta op te pikken.

Eerlijk gezegd stelden die caches van de Isala Delta-serie niets voor. Ze lagen heel dicht bij elkaar en de plekjes waren ook niet echt top. Alleen die op de Oude IJsselbrug kon ermee door. Maar eigenlijk is de hele serie, die uit zo’n 30 caches bestaat, bedoeld als een fietstocht langs de IJssel en dan is het op zich wel leuk bedacht. Maar toch, zo dicht op elkaar, het leek bijna een trail. We scoorden dus even in 10 minuten 3 founds.

Daarna wandelden we weer terug over de brug naar de auto. Meneer de fietser was klaar met pauzeren (of hij was bang van ons) en stapte op toen hij ons aan zag komen. Achteraf bezien had hij best kunnen blijven zitten, want de cache lag niet bij de pick-nick-tafel, maar bij de bunker, die ook op het terrein aanwezig was. Wij dachten dat de cache in de bunker lag, maar daar mocht je helemaal niet inkomen, het ding was hermetisch afgesloten. De cache zat gewoon saai op een electriciteitskastje.

Maar goed, we hadden dus even in no-time 5 founds gescoord in Zwolle en omdat dat niet naast de deur ligt, is het wel grappig.

Wat ik hier op 14 november 2019 nog aan toe te voegen heb:

Ik vind het nog steeds leuk om caches te vinden in plaatsen waar ik niet zo vaak kom. Ondertussen al veel vaker in Zwolle geweest, dus ook aardig wat caches daar gevonden. Het Spellenspektakel is een paar keer niet geweest, kwam toen weer terug naar Eindhoven (lekker dichtbij), maar omdat het Beursgebouw daar gaat sluiten, gaan ze nu verhuizen naar Utrecht. We zullen eens zien of we er dit jaar weer heen gaan, spellen zijn nog steeds een grote hobby voor vooral Stephanie en mij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s