Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: 12 december 2009

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 12 december 2009

Ik ging verder met de caches van de Veldhoven-serie.

Geocachingverhaal uit het verleden:

  1. Veldhoven 5 (Route langs de Run)
  2. Veldhoven 4 (De Koningshof-route)
  • Maker: Geantjes
  • Type: Multi
  • Heideroosjes: Maartje
  • Gevonden op: 12 december 2009
  • Plaats: Veldhoven

 

Op mijn verjaardag (in maart) begon ik aan de Veldhoven-serie. Dat zijn in totaal 8 multi-caches en nog een bonus-cache. Eigenlijk wilde ik heel die serie nog dit jaar afwerken, maar het kwam er maar nooit van. Nu ik met de triangle-serie in dit gebied was geweest, besloot ik om maar eens verder te gaan met de serie. Dus deze dag ging ik op pad om 3 caches van de Veldhoven-serie te doen. Al snel kwam ik erachter dat 3 caches er niet inzat. Deze caches zijn namelijk best moeilijk, je moet heel goed lezen en heel goed zoeken, dan kom je er wel uit. Maar het kost meer tijd dan je denkt. Verder was het vandaag ijzig koud.

Als eerste ging ik de Route langs de Run doen. Die startte midden op het industrieterrein de Run, dus ik verwachtte een saai rondje langs bedrijven. Dat bleek nog wel mee te vallen, ik werd al snel naar het buitengebied gestuurd langs de echte Run, de rivier dus. Hier kon ik 1 waypoint niet bereiken omdat er een vervelende Dreuzel met een metaaldetector aan het rondlopen was. Dus keek ik of dat getal te gokken was en dat kon wel, dus ging ik gewoon verder. Op het einde inderdaad dit getal gegokt. Hiermee kwam ik keurig uit in een bosje langs een zandpad dat aan alle voorwaarden voldeed. Alleen kon ik die rotte cache niet vinden. Met een geïmproviseerde prikstok heb ik een hele tijd door het bosje gelopen om alle herfstbladeren opzij te schuiven. En zo vond ik uiteindelijk de cache. De cache-bak was aan het verschimmelen, maar gelukkig was de bak van binnen nog droog. Er zaten geen trackables in, jammer.

Ik verplaatste mezelf met Reno naar de start van de Koningshof-route. Die was niet zo heel ver van de eerste cache af, maar ik wilde even opwarmen in de auto. De Koningshof-route startte in het centrum van Veldhoven, maar daar was ik al vlug uit. De route voerde door het buitengebied langs allerlei villa’s en boerderijen. Helaas klopte hij niet helemaal (dingen niet op de goede plaatsen), waardoor ik er vrij lang overdeed. Uiteindelijk wel alles gevonden, maar niet alle objecten stonden op de plek waar ze volgens de cache-beschrijving hoorde te staan. En ik heb wel koeien gezien, maar kon geen foto’s maken, omdat de GPS de batterijen van het fototoestel ingepikt had en ik mijn keurig opgeladen batterijen in de lader thuis had laten zitten…

Op het eindpunt heb ik me nog helemaal de pleuris gezocht naar de cache. Het halve bos was omgezaagd en er lagen nog overal takken van hoofdzakelijk dennenbomen. Toen kwam er ook nog een mevrouw met een hond en die koos net mijn 0-punt-area uit om met haar hond te gaan spelen. Zuchtend wachtte ik een eindje verderop tot ze weer weg gingen. Soms zijn Dreuzels zo ontzettend irritant. En geocachen is nou eenmaal een verdachte hobby. Ik zou het zelf ook raar vinden als ik mensen met een apparaatje rondom een boom zag lopen, als ik niets van geocaching wist.

Maar goed, na een hele tijd vond ik de cache onder een stapel boom-afval. De halve hint was gewoon rigoreus uitgemoord. Ik was al lang blij dat ik de cache alsnog gevonden had. Ik heb nergens een grotere hekel aan, dan na een multi-route de cache niet kunnen vinden. En vandaag vond ik het ook niet leuk dat in beide caches geen trackables zaten, omdat ik graag wilde ruilen.

Ik had het ondertussen nogal koud gekregen en het begon al te schemeren, dus ging ik op zoek naar Reno die nog een behoorlijk eind verderop stond. Ik was nu toch wel blij dat ik hem naar de andere parkeerplek had verplaatst, want anders had ik nog verder moeten lopen. Onderweg naar huis kon ik lekker opwarmen.

Als het zo koud blijft moet ik echt iets aan m’n geocache-uitrusting doen, want het is lang geleden dat ik het zo koud heb gehad bij het cachen.

Wat ik hier op 12 december 2019 nog aan toe te voegen heb:

Haha, volgens mij was ik een beetje chagrijnig deze dag. Ondertussen bezit ik een hele collectie wandelsokken, hoge en lage wandelschoenen, mutsen en een hele rits handschoenen (post bezorgen met handschoenen zorgt voor veel slijtage, maar zonder vriezen mijn vingers eraf), maar soms is het nog steeds koud. Tja, het blijft Nederland. De Veldhoven-serie heb ik uiteindelijk wel helemaal volbracht, alleen de bonus nooit gevonden. Dat zal ook nooit meer gebeuren, want de serie is gearchiveerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s