Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverslagen uit het verleden: 26 december 2017

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 26 december 2017

Tweede Cachedag 2017 maakte 26 december eindelijk eens 3-cache-datum af.

Geocachingverhaal uit het verleden:

 1. D’n ûrste Hisse trail #1
 2. D’n ûrste Hisse trail #2
 3. D’n ûrste Hisse trail #3
 4. D’n ûrste Hisse trail #4
 5. D’n ûrste Hisse trail #5
 6. D’n ûrste Hisse trail #6
 7. D’n ûrste Hisse trail #7
 8. D’n ûrste Hisse trail #8
 9. D’n ûrste Hisse trail #9
 10. D’n ûrste Hisse trail #10
 11. D’n ûrste Hisse trail #11
 12. D’n ûrste Hisse trail #12
 13. D’n ûrste Hisse trail #13
 14. D’n ûrste Hisse trail #14
 15. D’n ûrste Hisse trail #15
 16. D’n ûrste Hisse trail #16
 17. D’n ûrste Hisse trail #Bonus
 • Maker: Lotteivonne
 • Type: Traditionals + bonus-mysterie
 • Heideroosjes: Maartje
 • Gevonden op: 26 december 2017
 • Plaats: Heesch

 

 1. Hazenakker
 2. Lollig
 • Maker: Mittijos
 • Type: Traditionals
 • Heideroosjes: Maartje
 • Gevonden op: 26 december 2017
 • Plaats: Heesch

 

26 december, tweede kerstdag (of beter gezegd tweede cachedag), was de laatste 3-cache-datum die dit jaar vervuld kon worden en ik was vast van plan om dat dit jaar ook daadwerkelijk te gaan doen, omdat deze datum me een doorn in het oog was. Ik had al een trail op het oog, die goed met de trein te bereiken was en ik had er zo’n zin in, dat ik al een half uur eerder in de trein zat, dan ik eigenlijk had gepland. Op het station in Oss aangekomen, bleek het hemelsbreed toch nog wel een eind te zijn, dus een OV-fiets gehuurd. Dat was een goed idee, want het was een behoorlijk stukje fietsen naar het buitengebied van Heesch; een kilometer of vijf. Je kon zowat tot aan Heesch een fietsstraat volgen, dus dat fietste wel lekker door. Tot vandaag kende ik dit plaatsje alleen van naam, maar het bleek best een aardig dorpje te zijn.

DSC00587
Hisse trail

De eerste cache lag midden in een woonwijk en ondanks dat er niet echt mensen waren, vond ik het toch niet zo’n geschikte plek om mijn OV-fiets achter te laten. Die liet ik achter bij nummertje #2 en ik ben van daar af gaan wandelen. Ik liep meteen al verkeerd (verkeerde kant van het water), dus een lekkere start. Hierdoor werd ik ingehaald door andere geocachers en die heb ik de hele route een eindje voor mij zien lopen. Af en toe wachtte ik even om hen een voorsprong te laten behouden. Ze waren makkelijk te herkennen, omdat ze ook twee honden bij hadden en felgekleurde jassen droegen.

DSC00591
Hisse trail

Er waren nog meer geocachers op weg en ook veel wandelaars, blijkbaar zien veel mensen Kerstmis toch vooral als twee vrije dagen om heerlijk te doen wat ze het liefste doen. En zo denk ik er eigenlijk ook over. Lekker geocachen of wandelen en dat heb ik dan ook heel Kerstmis gedaan, dit jaar. De caches waren niet al te moeilijk te vinden, maar het was wel een keurig onderhouden trail en daar houd ik wel van. De route was ook niet per se heel bijzonder, maar er zaten wel wat mooi uitzichten in. Daarnaast was het heel mooi winterweer: zonnig en niet vreselijk koud. Perfect wandelweer, eigenlijk.

DSC00592
Hisse trail

Ik maakte een paar mooie foto’s. De bonus lag wel op een vrij vreemde locatie, aan de rand van een industrieterreintje, midden in het zicht. Dat vond ik nou niet echt een heel slimme locatie, om heel eerlijk te zijn. Maar goed, misschien wonen zij wel in die straat, weet ik veel. Ik haalde mijn OV-fiets op en fietste terug naar het station. Ik had nog een beetje tijd over en deed op de terugweg nog twee extra caches. Hazenakker zou lastig te vinden zijn, maar ik had hem toch vrij snel te pakken. Daarna had ik een not-found op het Zwarte Gat. Ik twijfelde even of ik nog voor Lollig zou gaan, maar die kreeg wel goede recensies, dus toch maar daarheen gegaan. Het was inderdaad een leuke cache, je moest de goede sleutel zoeken uit een hele berg sleutels. En naarmate de berg sleutels slonk, werd ik steeds wanhopiger, want de goede leek er niet bij te zitten. Ik was al bijna bij de laatste sleutel en die bleek toen gelukkig wel te passen. Hoera! Lollig hoor.

DSC00595
Hisse trail

Daarna moest ik even doorfietsen om de gewenste trein te halen. Gelukkig haalde ik die en daardoor was ik ruim op tijd terug voor het gezellige kerstdiner met mijn familie.

Wat ik hier op 26 december 2019 nog aan toe te voegen heb:

Ik vind geocaching of wandelen of een combinatie van beide echt de beste manier om Kerstmis door te komen. En dan ’s avonds lekker eten.

DSC00593
Hisse trail

Alle foto’s bij deze blog zijn door mijzelf gemaakt op 26 december 2017

Één reactie op “Geocachingverslagen uit het verleden: 26 december 2017”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s