Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: 2 januari 2017

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 2 januari 2017:

Ik ging wandelen in het Belgische natuurgebied de Talander, waar het in de nacht ervoor gesneeuwd had.

Geocachingverhaal uit het verleden:

 1. 10/10 – de Talanderwandeling
 2. 8/10 – de Talanderwandeling
 3. 7/10 – de Talanderwandeling
 4. 6/10 – de Talanderwandeling
 5. 5/10 – de Talanderwandeling
 6. 4/10 – de Talanderwandeling
 7. 3/10 – de Talanderwandeling
 8. 2/10 – de Talanderwandeling
 9. 1/10 – de Talanderwandeling
 10. 9/10 – de Talanderwandeling
 11. Bonus – de Talanderwandeling
 • Maker: De Hendrikken
 • Type: Traditionals + bonus-mysterie
 • Heideroosjes: Maartje
 • Gevonden op: 2 januari 2017
 • Plaats: Arendonk, België

De main-focus ligt dit jaar op de vijftien overgebleven 2-cache-data. Maar daarna zullen naar alle waarschijnlijk onherroepelijk de 3-cache-data volgen. Dus als het even zo uit komt, probeer ik ook de 3-cache-data al mee te pakken. 2 januari was een 3-cache-datum. En die viel dit jaar op mijn vrije maandag. Er waren echter twee punten: het was koud en ik had geen vervoer. Uiteindelijk kon ik de auto van mijn ouders lenen, omdat mijn vader op de fiets naar zijn werk was gegaan.

DSC06975
De Talander

De avond ervoor had ik al wel een aantrekkelijke trail gezien, de Talanderwandeling, net over de grens.  De Talanderwandeling was in 2014 uitgeroepen tot “mooiste wandeling van het jaar”, dus dat wilde ik wel eens met eigen ogen zien. Op het Kempens Landgoed was ik al vaker geweest, maar nog nooit in dit gedeelte. Omdat het vandaag 4 graden was (wat heel warm was, in vergelijking tot de temperaturen in de week hiervoor), was het flink aan het dooien in de bossen. In de Talander had het vannacht gesneeuwd – gelukkig in Oisterwijk niet.

DSC06976
De Talander

Omdat ik vlak voor mij andere geocachers zag vertrekken, een Belgisch gezin, besloot ik in tegengestelde richting te gaan lopen, zodat we elkaar niet in de weg zouden lopen. Nummer 10 was na het trotseren van een smeltend, ijzig, modderig pad snel gevonden. Met nummer 9 had ik heel veel moeite en die moest ik uiteindelijk laten liggen. Er werden namelijk niet echt hints gegeven, behalve dan dat je niet op de grond moest zoeken en dat is nogal een breed begrip. Ook naar 8 moest ik best lang zoeken, maar toen kreeg ik wel nieuwe ideeën voor nummer 9. Bij nummer 7 heb ik het langste staan zoeken. Alle bomen en half bevroren graspollen onderzocht. Toen kwam dat Belgische gezinnetje aanwandelen en de vader vond de cache binnen een minuut.  Dat voelt dan toch een beetje als een bummer hoor – met 7000+ tegen 700+ caches. Maar goed, dat wisten zij niet. Ik kreeg ook nog een tip voor nummertje 6 en dat was maar goed ook, want daardoor had ik die snel te pakken.

DSC06986
Reuzezon in de Talander

Nummertje 5 t/m 1 leverden geen problemen op, precies zoals het gezin mij al gemeld had. Toen ik bij 1 stond, kwam het gezin weer uit de bossen. Ik had hun gewaarschuwd voor nummertje 9 en vroeg of zij die wel gevonden hadden. Dat was zo het geval en ik kreeg een hint. Dus besloot ik toch nog terug te lopen naar nummertje 9. Met de hint en de ervaring van de andere caches in gedachten, had ik de cache nu snel te pakken. Gelukkig, had ik de serie toch nog compleet, alleen de bonus nog. Ik liep over hetzelfde pad als waar nummer 10 aan lag (in tegengestelde richting lopen, pakte nu dus niet zo goed uit). Al het ijs was ondertussen veranderd in grote modderpoelen. Zo snel gaat dat dus, als het dooit. De hele wandeling kreeg ik voortdurend druppels ijswater op mijn hoofd. Gelukkig had ik een muts op en is mijn winterjas waterproof. De bonus werd ook gevonden en ik nam de travelbug die het gezin er net in had gestopt, mee naar Nederland.

DSC06989
Sneeuw is alweer gesmolten

Zo heb ik in 2 dagen tijd al 31 caches gevonden in twee landen. Ik ben het nieuwe jaar dus zeer goed begonnen.

Owh en of ik de Talander nou de mooiste wandeling ooit vond? Nou, het was best een leuke wandeling, maar stiekem vind ik de Kampina en de Oisterwijkse Bossen en Vennen toch mooier, hoor.

DSC06995
Misty trees

Wat ik hier op 2 januari 2020 nog aan toe te voegen heb:

De Talanderwandeling was een goed begin van het nieuwe jaar en fijn dat ik de auto kon lenen, want anders was het heel lastig geweest om daar te komen. En wat fijn dat ik hiermee al een 3-cache-datum op heb gelost.

Alle foto’s zijn door mijzelf gemaakt op 2 januari 2017

DSC07001
Mooi lucht in de Talander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s