Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: 9 januari 2019

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 9 januari 2019

9 januari is geen populaire datum om te gaan geocachen. Vandaag logde ik nog voor ik ging werken een nieuwe cache in de buurt om de datum van 4 naar 5 caches te krijgen. De cache liet zich niet zomaar vinden.

Geocachingverhaal uit het verleden:

  1. De boom der voorzieningen
  • Maker: Legosteentje
  • Type: Traditionals
  • Heideroosjes: Maartje
  • Gevonden op: 9 januari 2019
  • Plaats: Oisterwijk

Het was een stralende winterdag: met een zonnetje, maar wel tegen het vriespunt, dus ijskoud. Ik fietste al vrij vroeg in de ochtend (voor mijn werk) naar Heukelom. Ik liet mijn fiets achter bij het begin van het wandelpad en beende naar de Boom der Voorzieningen. Onderweg genoot ik van de mooie zon, die nog een beetje op aan het komen was (het was al wel licht). Ik kreeg spijt dat ik mijn echte fototoestel niet meegenomen had, dus iets geprutst met mijn telefoon. Bij de Boom aangekomen heb ik me helemaal de pleuris gezocht naar de cache. Ik denk dat ik wel een half uur bezig ben geweest. Er stond namelijk een schitterende boom, die in mijn opinie zeker de Boom der Voorzieningen uit het sprookje op de cachepagina moest zijn. Dus ik ben zelfs in die boom geklommen, heb er van alle kanten ingekeken, in geschenen met een zaklampje, in gepord met mijn magneetstok… Maar geen cache. Ik wilde het al bijna opgeven, maar besloot nog even in de kleinere, minder indrukwekkende boom verderop te kijken en voelde toen iets wat de cache kon zijn. En jawel hoor: cache. Verdorie. Later las ik in de logjes dat meer mensen deze fout hadden gemaakt. Zo’n prachtige cacheboom is ook wel erg verleidelijk. Ik beende weer terug naar mijn fiets en was toch wel een beetje opgelucht dat ik de cache had gevonden en ook deze datum van de drie-op-een-rij-data voorlopig had gesaved van een 4 naar een 5-cache-datum. Ik kon rustig gaan werken. En owh ja: zo’n ochtendwandeling is best wel lekker, maar toch doe ik dat dus zelden tot nooit op werkdagen. Ik fietste nog terug langs de brug waar de Florius-cache ligt, maar daar waren andere geocachers bezig. Ik kon daardoor wel zien waar dat krengetje moest liggen. Ik besloot hem echter pas een week later te gaan loggen, zodat ik nog een 4-cache-datum een voorlopige upgrade naar 5 caches kon geven.

Wat ik hier op 9 januari 2020 nog aan toe te voegen heb:

Voor het Geocaching Datum Project is januari de meest rampzalige maand. Deze week had maar liefst vijf data die nog niet aan de 5-caches voldeden, waarvan drie dagen achter elkaar met 4 caches. Januari is nou eenmaal lastig met de kou en de vroege inval van het donker. De vijf nieuwe caches in de gemeente Oisterwijk waren deze week mijn redding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s