Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: 16 januari 2015

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 16 januari 2015

Op deze dag vond ik mijn allereerste caches met Smaug, mijn huidige gps.

Geocachingverhaal uit het verleden:

 1. Nee, he…
 • Maker: Team Meelhopper
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje
 • Gevonden op: 16 januari 2015
 • Plaats: Tilburg

 

 1. Wolterstronk
 • Maker: Team Mouse49
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje
 • Gevonden op: 16 januari 2015
 • Plaats: Tilburg

De zon scheen, de weersvoorspelling was goed en het was  een 1-cache-datum, dus ik besloot op jacht te gaan. Ook omdat ik natuurlijk graag mijn nieuwe GPS uit wilde proberen, die eindelijk aangekomen is (besteld in de laatste week van 2014 en hij kwam pas aan op 10 januari!). Hij heet Smaug – naar de draak uit The Hobbit – en het is gewoon het een-na-nieuwste model Garmin Oregon, want het allernieuwste model was boven budget en had functies die ik toch niet gebruik.

Dus qua bediening niet veel nieuws onder de zon, het menu is iets anders dan dat van Eragon (mijn vorige gps). Maar wat een genoegen dat hij niet elk kwartier uitvalt en dat de kaart gewoon meeloopt, in plaats van vast loopt.  Tja, de fietsafstanden naar niet gevonden caches in de omgeving worden steeds groter, maar er waren er nog een paar in Tilburg, allemaal minimaal 10 kilometer van mijn huis af. Best een eindje fietsen dus.

Wolterstronk werd het hoofddoel van deze dag. En ik wilde eindelijk eens naar Nee he… gaan kijken, een traditional die je niet zomaar zou kunnen vinden. Ik verwachtte er een speciaal soort magneet voor nodig te hebben ofzoiets.

Toen ik eindelijk gearriveerd was op de locatie bleek dat in de buurt van de waterzuivering richting Loon op Zand te zijn. Daar heeft de eigenaar ook ooit een multi gehad. Voordeel is, dat hier geen mens komt, iedereen gaat wandelen in het gebied aan de overkant van de weg. Eenmaal op ground zero was Wolterstronk snel gevonden, dus op naar Nee he.

Op de plaats van bestemming aangekomen, vond ik het Meelhoppertje (een boomstammetje) al verdacht klinken. Maar toch braaf met mijn magneetklauw allerlei houten staafjes met magneetjes op de top eruit gevist tot ik het woord “hint” kon ontcijferen. En die ging over het Meelhoppertje. Shit, mijn eerste ingeving was dus goed, want de cache zat in het holle Meelhoppertje. Je hoefde die stomme staafjes er dus helemaal niet uit te vissen. En ik dacht eerst zelfs nog dat ik er een stok van moest maken, zoals bij de trail in de Solterheide Baatsbeekvallei, die we een paar maanden eerder hadden gedaan.

Tja, ik heb me dus flink laten misleiden. Maar ik moest er ook wel om lachen. Daarnaast was ik al lang blij dat ik de cache in 1x gevonden had, ik had me hier echt de meest vreselijke voorstellingen van gemaakt.

Wat ik hier op 16 januari 2020 nog aan toe te voegen heb:

Zo, ik gebruik Smaug dus alweer vijf jaar. Ondanks intensief gebruik doet hij het gelukkig nog goed, dus ik heb nog geen nieuwe gps nodig.

En ja, soms zijn caches heel erg geniepig, maar dat maakt het ook wel weer leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s