Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: 12 maart 2008

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 12 maart 2008:

Anke en ik gingen geocachen rondom het plaatsje Lierop en deden caches van verschillende series.

Geocachingverhaal uit het verleden:

 1. EKP 9 – Decoderen
 2. EKP 7 – Coördinaten
 3. EKP 6 – Legpuzzel
 4. Week 11: De achthoekige kapel van Mierlo
 5. EKP 2 – Sudoku
 6. EKP 3 – Japanse Puzzel
 7. EKP 1 – Willie Wortel
 8. Week 3: Gildekapel aan de Herselseweg
 9. Week 2: Dorpspomp van Lierop
 10. Week 7: Mi casa es su casa
 11. Week 5: Het verborgen stroomhuisje
 12. Week 8: Dorpszicht vanuit het boerenland
 13. Week 6: Oorlogsmonument “De Zwerfkei”
 14. Week 1: Stuw aan de bochtenweg
 15. Geo Post-office Lierop
 16. Week 4: Reuzenknotwilg bij sluis 10
 17. Week 9: De akker wordt langzaam een bos
 • Maker: Goedweerloper
 • Type:   EKP zijn mysteries
 •             Weken zijn traditionals
 •             Geo Post-office is een multi
 • Gevonden op: 12 maart 2008
 • Heideroosjes: Anke en Maartje
 • Plaats: Rondom Lierop
 • Puzzels opgelost door: Maartje
 1. Even naar de hertjes…
 2. Gemasten 4: Sterrenwacht Jan Paagman
 3. Gemasten 2: Moussaultpark
 4. Gemasten 1: Kasteelruïne Asten
 • Maker: Keesenanita
 • Type: Traditionals
 • Gevonden op: 12 maart 2008
 • Heideroosjes: Anke en Maartje
 • Plaats: Rondom Asten
 1. Week 10: Het schiereiland – Afslag Helmond
 • Maker: Goedweerloper
 • Type: Traditional
 • Gevonden op: 12 maart 2008
 • Heideroosjes: Anke en Maartje
 • Plaats: Rondom Lierop

Er werd weer eens een slagdag gepland. Goedweerloper was bezig om rondom zijn woonplaats Lierop een tweede Bernheze aan te leggen. Eigenlijk hadden wij bedacht om die allemaal tegelijk te doen, als het helemaal af was. Maar voor vandaag zocht ik een area met veel oppikkertjes en toen kwam ik toch al snel uit op de weken-serie. Ondertussen had ik ook het grootste gedeelte van de EKP-puzzels opgelost, om precies te zijn 6 stuks en Anke had er ook eentje gedaan, dus samen hadden we er 7 compleet. Ik ontdekte ook nog de Gemasten-serie. Alles bij elkaar een hele zooi caches. Dus gingen we op weg, ondanks de stormvoorspellingen en het mogelijke weeralarm voor deze dag.

We begonnen met een wandeling langs het Eindhovense Kanaal. In de stormwind vonden we een stel van de EKP-serie. Helaas lag er eentje aan de andere kant van het kanaal. We vonden het te ver teruglopen vanaf de brug, dus die hebben we overgelaten voor een andere keer. We deden een wekencache die bij een apart kapelletje lag en daarna nog een rondje EKP-puzzels. Die EKP-puzzels waren niet supermoeilijk en het zorgde er zelfs voor dat ik er enkele andere puzzels mee kon oplossen.

Hierna volgden een heleboel weken-caches. Niet alle plekjes vond ik even geweldig. Er zaten wel een paar leuke of mooie tussen, maar de meeste caches leken maar een weg gesmeten. Deze serie kwam dan ook vaak aan bod op het forum van de geocachingwebsite in het draadje dat ging over de kwaliteit van caches.

Tussen de weken-caches door losten we de multi Geo Post-office Lierop ook nog op. In een Geo Post-office zitten poststukken van de ene cacher aan de andere cacher die je eigenlijk als een soort van travelbugs moet verplaatsen. Maar wij hadden geen zin om alles te bekijken dus hebben we gelogd en zijn we weer weg gegaan. Op zich vind ik het idee wel heel grappig om post te versturen via caches. Dat spreekt mij als postbode gewoon wel aan.

Op een bepaald moment kwamen we in de buurt van Asten en begonnen met het rondje Asten. Dit waren oppikkertjes die niet zomaar ergens waren neergesmeten, maar die wel op mooie plekjes lagen. Vooral die bij de kasteelruïne van Asten sprak mij erg aan. Anke en ik waren brutaalweg het terrein opgelopen om de ruïne te bekijken, wat achteraf helemaal niet bleek te mogen, maar we werden zelfs nog geholpen door een bewoner (ja, ik was jaloers op zijn woning) van het nog overeind staande bijgebouw. Echt wel leuk wonen hier. Uiteindelijk bleek je een rondje om de ruïne heen te kunnen lopen en zo vonden we de cache dan toch nog.

Hierna was het al best wel laat en we moesten eigenlijk richting huis. We zaten voor de laatste Gemasten aan de verkeerde kant van het kanaal, maar we konden nog wel de laatste week bereiken. Die hebben we toen nog gedaan. Hij lag op een vreemd terrein.

Hierna zijn we naar huis gegaan. We hadden behoorlijk wat caches gevonden deze dag, maar kwamen er eentje te kort voor de 550, dat was wel jammer.

Wat ik hier op 12 maart 2020 nog aan toe te voegen heb:

Tja, de kwaliteit van caches is een ding. Hoe meer geocachers er kwamen, hoe meer soorten caches er kwamen. En nee, niet alle plekjes zijn mooi. Sommige mensen gaat het alleen om het puntjes scoren, andere gaat het om mooie wandelingen. Zelf zit ik daar ergens tussenin. Tegenwoordig doe ik het liefste mooie wandelingen, maar als er op een wandeling een trail is te scoren, ben ik ook nog altijd een vuile puntjesjager.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s