Categorieën
#geocaching Wandelen

NS-wandeling Vechtdal (dag 2)

De tweede dag van de NS-wandeling Vechtdal, 16 kilometer van station Ommen naar station Dalfsen.

Tweede etappe

Om 9 uur verlieten we het hotel – nadat we ontbeten hadden – om te beginnen aan de tweede etappe: van Ommen naar Dalfsen. We gingen meteen een landgoed op en maakten een kleine omweg voor een tweede cache van de Darde klokke serie, dit keer 8 uur. Deze cache zat in een soort van kabouterhuisje, maar helaas had de kabouter geen leuke huisdieren: muggen. En muggen vinden mij heel lekker, ik was de vorige dag ook al een paar keer geprikt.

We liepen een hele tijd over dit landgoed, kwamen een ijskelder tegen en kwamen door een Droomvlucht-achtig bos met hele mooie bomen.

We kwamen door het gehucht Vilsteren en kwamen langs een groot sluizencomplex met stuwen. We zagen hoe een bootje door de sluis ging en maakten foto’s op de “tronen” van de watergraaf. Dit was eigenlijk een kunstwerk, maar je mocht er gewoon op zitten.

Daarna moesten we heel lang over/naast een fietspad lopen, dat druk werd befietst door allerlei fietsers. Aan de ene kant van het fietspad lag een vogelbroedgebied, bestaande uit weilanden vol gras, tot aan de rivier de Vecht. En aan de andere kant lagen bossen. Er lagen nog een paar caches op deze route en ook spotte ik weer een hoop paddestoelen.

Uitkijktoren Vechtdal

Mijn moeder zat mij al de hele tijd lekker te maken met een uitkijktoren en toen las ik ineens in de cachebeschrijving van de volgende cache dat er echt een uitkijktoren was. Uitkijktoren Vechtdal, om precies te zijn. Mijn moeder heeft hoogtevrees en ging natuurlijk niet mee naar boven. Dus nam ik haar telefoon mee voor de broodnodige spoilerfoto en stuurde haar naar de cache Frankenweg, een paar honderd meter verderop. Ze protesteerde een beetje, maar de wil voor een extra found won het, haha. De spoilerfoto was – waarschijnlijk expres – genomen vanuit een rare hoek, maar ik had de cache toch vrij snel gevonden. Daarna even genoten van het uitzicht over het Vechtdal.

Ondertussen was mijn moeder terug van haar cache en zwaaide ze naar mij van onderaf. Na een tijdje weer naar beneden gegaan om verder te gaan met de wandeling. We wilden eigenlijk uiterlijk 15.30 uur op het station zijn, omdat we voor de spits in de trein wilden zitten vanwege onze treinabonnementen. Maar het eerste stukje van Dalfsen naar Zwolle was met Blauwnet, dus we moesten ook nog voor 16 uur overchecken naar de NS op station Zwolle. Dus vandaar die trein van 15.30 uur. We hadden echter snel gelopen, dus Dalfsen was al in zicht.

We liepen door een soort van landschapspark dat Bellingeweer heette en vonden nog drie van de vier caches van een mini-serie. De vierde sloegen we over omdat die te ver uit de richting lag. We hadden het bloedheet en hadden daardoor ook veel dorst. Dus besloten we om in Dalfsen een terras uit te zoeken voor een drankje. Dat kon nog mooi binnen het tijdsbestek. De keuze viel op het allerlaatste terras van de straat en we konden het station al zien liggen in de verte. Op het terras zaten verschillende mensen die we al eerder die dag tegen waren gekomen. We waren best een beetje moe, de tweede dag was in lengte korter (16 tegen 18 kilometer), maar het was veel warmer dan voorspeld, dus daarom viel het ons zwaarder. Ik had ook niet erg goed geslapen.

Het was wel weer een mooie route. Na een drankje en een stokbroodje gingen we naar het station van Dalfsen, waar we de trein van 15 uur hadden. Dus we waren ook nog op tijd in Zwolle en de treinen hadden geen problemen dus waren we rond 18 uur in Oisterwijk, waar we nog een hapje gingen eten. We waren vooral verbaasd dat we geen drupje regen hebben gehad, op al ons andere tweedaagse wandelingen hebben we flinke regenbuien gehad. Maar nu hadden we echt perfect wandelweer gehad.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s