Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: 2 april 2012

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 2 april 2012:

Anke en ik waren op vakantie in Denemarken en ook daar moest caches gevonden worden.

Geocachingverhaal uit het verleden:

 1. Risbyvejen
 • Maker: Hansok.dk aka HOK
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 2 april 2012
 • Plaats: Denemarken
 1. Tænkebænk 28 Frederiksminde
 • Maker: Ejlif
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 2 april 2012
 • Plaats: Denemarken
 1. Daginstitutionen Nøddebo
 • Maker: Klaphat
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 2 april 2012
 • Plaats: Denemarken
 1. Næbskoven – Præstø/Sjællandsleden
 • Maker: Sjaellandsleden.dk
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 2 april 2012
 • Plaats: Denemarken
 1. Roneklint
 • Maker: Hansok.dk aka HOK
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 2 april 2012
 • Plaats: Denemarken 
 1. Herregården Nysø
 • Maker: Sandlopperne
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 2 april 2012
 • Plaats: Denemarken
 1. Even Bro
 • Maker: Hansok.dk aka HOK
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 2 april 2012
 • Plaats: Denemarken
 1. Mogenstrup Ǻs
 • Maker: Lechef69
 • Type: Earthcache
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 2 april 2012
 • Plaats: Denemarken
 1. Følg Trolden #1
 • Maker: Dipy/GeodudeDK
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 2 april 2012
 • Plaats: Denemarken 
 1. Lagunestien – Båkerne
 2. Borgnakke
 • Maker: Sandlopperne
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 2 april 2012
 • Plaats: Denemarken

We gingen vandaag het derde en laatste Middeleeuwse plaatsje uit het reclame-tijdschrift dat we hadden gekregen van het huisjespark bezoeken: Præstø. Die had ik eigenlijk niet hoog op mijn lijstje staan, omdat er maar weinig caches lagen. Onderweg stopte we bij een oude viking-nederzetting, omdat daar een cache lag, maar buiten een kleine kuil in het landschap, was daar niets meer van te zien, dus niet zo boeiend als dat we verwacht hadden. Verder naar het stadje.

Præstø was inderdaad niet heel bijzonder vergeleken met de andere twee plaatsen die we eerder die week bezocht hadden (Vordingborg en Stege). Er waren maar een paar winkeltjes, dus dat hadden we al gauw gezien.

We deden de drie caches in Præstø, waarvan die bij Frederiksminde wel een mooi uitzicht had over de baai. Hier maakten we een korte wandeling. Eén van de drie caches lag bij het dagbestedingscentrum in Præstø, genaamd Nøddebo.

De derde cache lag in het buitengebied in een bos, maar er was niet echt een parkeerplaats. Dus dit werd de enige cache tijdens de vakantie waar Anke in de auto bleef zitten (en werd weggejaagd door een boze bewoner) en ik de cache ging loggen.

Hierna hadden we nog veel tijd over en zijn we nog wat in de omgeving gaan cachen. Bij Roneklint hadden we eigenlijk een soort van rots of klif verwacht, gelijk aan de White Cliffs. Dat leek ons wel mooi om te zien, maar het viel heel erg tegen. Wel een mooi uitzicht, maar geen rots, het was zelfs bijna drive-in. Wel grappig was het clubje mannen in outdoor-kleding dat daar aan het wandelen was. We dachten even dat het cachers waren, maar helaas. Uiteindelijk zijn we geen enkele andere cacher in Denemarken tegengekomen. We waren in ieder geval pas de eerste buitenlanders die Roneklint logden, maar we waren overall pas de zesde vinders ofzo, dus dat is niet zo gek.

We reden weer terug richting ons huisje en maakte een korte wandeling langs het water naar de cache van Herregården Nysø. Hier groeide vreemdgevormde, dikke bomen langs het pad, best wel mooi om te zien.

Even Bro lag op een brug en we kwamen er toevallig langs, en als er een cache op de route ligt, dan nemen we die natuurlijk mee.

Nadat we op verschillende dagen twee van de Volg-de-trol-caches hadden gevonden, wilden we ook graag de derde hebben. Die lag op de berg (nou ja heuvel) de Mogenstrup Ǻs, waar ook meteen een earthcache was.  In de trollen-cache vonden we onze enige travelbug van de vakantie. Wel eentje die op slag in de top-10 terecht kwam, een schattige pinguïn. Hij heeft de rest van de vakantie op de tafel in het huisje gestaan, bij mijn 3-Oog-Alien en op de terugweg naar Nederland zat de pinguïn op het dashboard van de auto.

Wij hebben ter afsluiting van de dag nog twee caches gedaan langs “onze weg”. Dat was de weg van Næstved naar Karrebæksminde en daar reden we dus elke dag overheen, vandaar dat we ons die weg ” toegeëigend” hadden.

De eerste cache was bij de golfbaan. Golven is in Denemarken een geliefde bezigheid, vooral voor de mensen in de pensioengerechtigde leeftijd. Alle dagen was het vreselijk druk bij de golfbaan, maar blijkbaar is maandag een rustdag, want vandaag was er niemand. Dus konden we zonder dat de golfballen ons om de oren vlogen een stukje van de lagunestien lopen, het wandelpad langs de baai van Karrebæksminde. De cache werd bijna nooit gelogd, terwijl het toch een leuk stukje lopen was, met een prachtig uitzicht over de baai. Maar er werd in Denemarken sowieso een stuk minder gecachet dan in Nederland.

De laatste cache van de dag werd Borgnakke, dat was een bosgebied tussen “onze weg” en de baai in. In het bos van Borgnakke bleken grafheuvels te liggen en die waren precies zoals de grafheuvels in Nederland, bijvoorbeeld die van Toterfout (vlakbij Hilvarenbeek) of die van het Vorstengraf in Oss. Vond ik wel grappig, omdat deze plaatsen dus zo’n 600 kilometer hemelsbreed van elkaar afliggen. Die volkeren hadden dus wel dezelfde levensstijl of misschien was het hetzelfde volk, helaas begrepen wij niet veel van het Deens informatiebordje.

Na deze cache wandelden we terug naar de auto en reden terug naar het huisje.

Wat ik hier op 2 april 2020 nog aan toe te voegen heb:

Wij zaten eigenlijk op het verkeerde tijdstip in Denemarken. Veel dingen in de omgeving waar we naartoe hadden gewild bleken nog niet open te zijn, zoals het pretpark BonBiniLand en de dierentuin Knutenborg. Daardoor hebben we wel heel veel caches gevonden, 119 stuks in 10 dagen tijd.

Deze diashow vereist JavaScript.

Alle foto’s bij deze blog zijn door mijzelf gemaakt, behalve die waar ik zelf op sta, die is natuurlijk door Anke gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s