Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: 9 april 2015

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 9 april 2015:

Ik volgde een basiscursus Latijn in Oss (dichterbij kon niet). Dat was in de namiddag en ik had mij voorgenomen om een keer per OV-fiets te gaan geocachen in die omgeving, na de les. Dat was dus vandaag.

Geocachingverhaal uit het verleden:

 1. Fietsen in Oss 2
 • Maker: Jonahhf
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje
 • Gevonden op: 9 april 2015
 • Plaats: Oss
 1. Hertogswetering 1
 2. Hertogswetering 2
 3. Hertogswetering 3
 4. Hertogswetering 5
 5. TB Hotelletje Opgeheven
 6. Hertogswetering 6
 • Maker: Casa la Fonda
 • Type: Traditionals
 • Heideroosjes: Maartje
 • Gevonden op: 9 april 2015
 • Plaats: Oss

De klok was eindelijk verzet en daardoor is het ’s avonds langer licht. Ik had me voorgenomen om dan na de les Latijn de serie Hertogswetering te gaan doen per OV-fiets. Helemaal zou waarschijnlijk niet gaan lukken, wat de serie loopt niet in een rondje, maar in een lijn van 17 kilometer, helemaal tot Rosmalen en dan zou ik diezelfde afstand dus ook nog helemaal terug moeten fietsen. Dat zou op een avond toch een stuk lastiger worden. Dus had ik mijn focus gelegd op de eerste 6 caches van die serie.

Omdat ik vast zit aan treintijden was ik altijd al ruim op tijd in Oss. Dus had ik voor de les al een OV-fiets gehuurd. Voor de les heb ik al Fietsen in Oss 2 gelogd, omdat die ongeveer tussen het station en de open universiteit van Oss (daar vonden de lessen plaats) in lag.

Na de les naar Hertogswetering 1 gefietst. Het was veel mooier weer dan verwacht, dus mijn winterjas zat in de weg. Hij ging onder mijn snelbinders. Het idee van de Hertogswetering, dat je het gelijknamige water volgt, is leuk bedacht, maar helaas moet je daarvoor over landwegen fietsen waar superhard gereden wordt en ik had voortdurend het idee dat ik aangereden zou worden. Gelukkig is dat niet gebeurd. De caches waren niet allemaal heel makkelijk verstopt, dus naar sommige moest ik even zoeken. De nummer 4, die op een stuw moest zitten, heb ik niet kunnen vinden, ondanks het languit liggen op de stuwwand met een spiegeltje. In de hondenstront, daar heb ik echt een vloek op, de laatste tijd.

Ik vond wel nummer 1, 2, 3, 5 en 6. Een een verlaten TB-hotel van dezelfde co, dat ook aan zo’n landweg lag in een holle boom. Omdat het qua tijd nog wel kon, heb ik een poging gedaan om nummer 7 te bereiken, dwars door een weiland heen, waarvan ik het dubieus vond of het privaat was of niet. Halverwege het weiland hield het asfalt op, was er een blokkade opgeworpen van prikkeldraad en puin en was er volgens mij ook nog een sloot. Dus dat zou kilometers omfietsen betekenen en daar had ik geen zin meer in.

Daarom ben ik terug naar Oss gefietst om Fietsen in Oss 3 te proberen, maar die was geript, dus een not-found. Ondertussen had ik honger en dorst gekregen, dus fietste ik richting het centrum in de hoop dat daar nog iets open was. Het bleek koopavond te zijn in Oss, dus met dat eten kwam het helemaal goed.

Wat ik hier op 9 april 2020 nog aan toe te voegen heb:

Ha, dit is wel heel erg mij. Altijd en overal proberen een cache mee te pakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s