Categorieën
#geocaching

Geocachingverhalen uit het verleden: De vos in het bos

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 30 april 2008

Ik was met familieleden van Anke een week in Londen, maar ging een middag alleen op geocachingjacht rondom het huis, omdat ik even alleen wilde zijn.

Geocachingverhaal uit het verleden:

  1. Birds of a feather #1
  2. Birds of a feather #3 view from a log
  3. Birds of a feather #2 Chigwell Row
  • Maker: Siloans aka Daddy
  • Type: Traditionals
  • Heideroosjes: Maartje
  • Gevonden op: 30 april 2008
  • Plaats: Londen, Engeland

Nadat de anderen per metro naar het centrum van Londen waren vertrokken, besloot ik om te gaan geocachen. Er lag een mini-serie van drie caches in de omgeving van het huis, die Bird of a feather heetten en die ik te voet kon bereiken. Ik kwam weer op vreemde plaatsen uit, zoals een brug over een spoorlijn die helemaal ingebouwd was met hekken, ik denk om zelfmoordpogingen te voorkomen. De eerste cache lag in een vreemd stukje bos dat om een huis heenliep. Om dat huis lag een stuk bos en dan kwam er een hek. En om dat hek liep dan weer een wandelpad. Maar omdat ik nogal afwijking had (waarschijnlijk door de hevige regen), heb ik twee rondjes om het hek moeten lopen (aan de andere kant van het hek achtervolgd door blaffende waakhonden) voordat ik de cache eindelijk gevonden had.

Ondertussen was ik doorweekt, natter kon ik niet meer worden, dus ging ik door voor nummer twee van de serie (die in de naam trouwens nummer 3 was). Die lag in het heuvelachtige weiland achter het “privé-bos-huis”. Hier had je ondanks de regen en de bewolking toch wel een aardig uitzicht over de weilanden, de huizen en de Engelse velden vol gele bloemetjes. Ook hier had ik weer een afwijking en moest ik een tijdje zoeken voor ik de cache had.

Nou ja, toen wilde ik de laatste van de serie ook hebben, maar daar moest ik wel een paar kilometer voor lopen. Ik kwam uit in een groot bos. Tot mijn grote verbazing stond er ineens een beest voor mijn neus. Ik dacht eerst dat het een hond was, maar toen ik beter keek, zag ik dat het een vos was. Toen ik mijn fototoestel wilde pakken, rende hij heel hard weg. Maar ik vond het wel heel gaaf om een echte vos te zien. In Nederland heb ik ook al ooit een vos gezien tijdens het geocachen, maar deze was veel dichterbij.

Ik vond de laatste Bird of a feather. Nu was ik weer in de buurt van een andere cache. Die heb ik ook nog geprobeerd, maar na een half uur zoeken heb ik het opgegeven. Zoveel bomen, zoveel struiken, een stroompje water waar ik tig keer over gesprongen ben, maar geen cache en ik kon niets met de hint. Andere caches waren te ver uit de buurt en ik was ook al weer enkele kilometers van het huis af, dus besloot ik maar te stoppen en terug te gaan lopen. Opnieuw veel van het Engelse landschap gezien. De Engelse kinderen hadden trouwens geen vakantie en het is wel grappig om van die kinderen te zien in een keurig uniform. Ik vind dat trouwens maar ouderwets, die uniformen.

Kleddernat kwam ik bij het huis uit. Omdat de anderen nog niet terug waren, had ik de badkamer mooi voor mezelf.

Wat ik hier op 30 april 2019 nog aan toe te voegen heb:

Ondanks dat het bijna de hele week geregend heeft, vonden we toch een stuk of 30 Engelse caches. Omdat niemand van ons sindsdien nog in Engeland is geweest zijn dat ook nog steeds onze enige founds in dat land.

 

2 reacties op “Geocachingverhalen uit het verleden: De vos in het bos”

Tof! Mijn buitenlandse finds beperken zich vooralsnog tot Kopenhagen (tijdens een mini-reisje voor mijn werk) en Duitsland en Belgie (ik woon vlak bij de grens). Ik ga gauw even neuzen op de rest van je blog, aangezien je net als ik houdt van geocachen, WIDM en Harry Potter 😉

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s