Categorieën
#geocaching Throwback Thursday Wandelen

Geocachingverhalen uit het verleden: 14 mei 2011

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 14 mei 2011

De dag dat Anke en ik onze 3000ste cache wilden gaan vinden. Daartoe had ik een prachtige multi uitgezocht. Benieuwd of de cache gevonden hebben? Lees dan het onderstaande verslag.

Geocachingverhaal uit het verleden:

 1. Holenakkerbrug
 • Maker: DrakeNL
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 14 mei 2011
 • Plaats: Biest-Houtakker
 1. Bossche Monumenten: tankstation
 2. Bossche Monumenten: Goulmy & Baar
 • Maker: Le Comte
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 14 mei 2011
 • Plaats: Den Bosch
 1. Inundatiebank
 • Maker: Pouwer
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 14 mei 2011
 • Plaats: Meteren
 1. Finding Nemo
 2. Betuwelijn Meteren
 • Maker: Emiledk
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 14 mei 2011
 • Plaats: Den Bosch
 1. Bossche Monumenten: Kruithuis
 2. Bossche Monumenten: Watertoren
 • Maker: Le Comte
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 14 mei 2011
 • Plaats: Den Bosch

Vandaag was het dan zover: we zouden onze 3000ste cache gaan zoeken. We waren het erover eens dat het een multi moest worden en ik had daarvoor een perfecte multi van 16 kilometer lang op het oog in de Betuwe, genaamd Mariënwaardt. We moesten alleen nog wel drie trads doen op de heenroute, want we kwamen er nog vier tekort. Er zou een trad op de route zelf liggen, dus vandaar nog drie op de heenweg. Er was deze week een nieuwe cache uitgekomen in onze nearbiest-lijst, namelijk in Biest-Houtakker. Deze Holenakkerbrug werd de eerste cache van de dag, het was een beetje een vaag zandweggetje langs het kanaal en de cache zat in een vogelhuisje.

Daarna reden we door naar Den Bosch waar een nieuwe serie online was gekomen, genaamd de Bossche Monumenten. We hoefden er maar twee te doen, maar uiteindelijk hebben we er vier gedaan. Bij de meeste sprong ik uit de auto om de cache te loggen en bleef Anke (de chauffeur van vandaag) in de auto zitten of reed ze een rondje omdat je in Den Bosch bijna nergens mag parkeren. Strikt gezien werd de Watertoren hierdoor onze 3000ste cache, maar we hebben het zo gelogd dat het leek alsof we die pas op de terugweg hadden gelogd.

We reden door naar de Betuwe en lieten de Matiz achter op een mooie parkeerplaats bij het oude klooster. Hier zag het er wel interessant uit, maar we besloten eerst de route te gaan lopen. Het weer was ons goed gezind, want het zonnetje scheen en het was erg lekker buiten. De jassen gingen dan ook uit en we hebben de route gelopen in onze truien. Ik maakte een heleboel foto’s van van alles en nog wat onderweg: koeien (natuurlijk), bomen, wolken, grote bladeren, onszelf.

De route was bijna volledig autovrij, dus dat was zeker wel genieten. Ergens halverwege vonden we de cache bij de  inundatiebank, die lag onder een bruggetje. We vervolgden onze tocht, maar op het laatste werd het allemaal een beetje onduidelijk. Wij kwamen er niet uit. We liepen nog even door de kloosterwinkel en gingen daar naar het toilet, maar verder was er niets van onze gading. Volgens de berekeningen moest de cache aan de andere kant van het pad liggen en we besloten daar met de auto heen te rijden. We kwamen na wat omzwervingen aan bij de andere kant en kwamen langs een kanoverhuurbedrijf. Voor de deur lag een kano die als bloembak werd gebruikt en wij maakte met de timer een foto van ons met GPS op de kano. Onze twee grootste hobbies gecombineerd.

Helaas eindigde de mooie wandeling met een grote domper: we konden de cache niet vinden.

Erger nog, we hebben de cache nooit gevonden. Ik ben er later nog eens terug geweest met mijn moeder, maar toen vonden we hem ook niet. Ik heb de maker gemaild, maar die wilde het eindcoördinaat niet geven of controleren, wat ik niet echt vriendelijk vond.

Op het moment zelf baalden we daar erg van. We hebben alle knotwilgen aan het pad gefotografeerd van binnen en een hele tijd rond staan porren met de prikstok, maar het had geen zin, de cache was onvindbaar. We vonden nog wel een vogelhuisje dat aan diggelen was en dachten dat dat de cache moest zijn, maar dat was niet zo volgens de maker. Dit blijft toch een van de grootste frustraties ooit, ook omdat de cache uiteindelijk het archief in ging, zonder dat wij hem gevonden hadden. Wij hebben uiteindelijk besloten dat hij dan maar door moest schuiven naar plekje #4000. Dat is hem uiteindelijk ook niet geworden.

Als 3000ste hebben we toen maar Finding Nemo gelogd, dat was een cache die je moest opvissen uit een slootje. Wel grappig gedaan en in ieder geval geen standaard-traditional. Wij waren meteen de laatsten die deze cache vonden, want hij ging die dag nog in het archief. Sterker nog, ik logde onze 3000ste cache toen hij al in het archief zat. Dag feestvreugde, die was ver te zoeken.

marie7

We logden nog een cache daar in de buurt en gingen toen naar huis.

Tja, ondanks de mooie wandeling was dit toch een schaduw over de nummer 3000. Dat moest met de 4000 dan toch maar anders gaan.

Wat ik hier op 14 mei 2020 nog aan toe te voegen heb:

Tja, de dramatische nooit gevonden 3000ste cache. Na negen jaar ben ik er wel overheen, maar toen vond ik het echt niet leuk. Ook niet omdat de maker heel onvriendelijk reageerde op mijn heel normale mail met de vraag wat we verkeerd hadden gedaan. Over het algemeen zijn co’s dan wel bereid om je te helpen.

Alle foto’s bij deze blog zijn door mij zelf gemaakt op 14 mei 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s