Categorieën
#geocaching

Geocachingverhalen uit het verleden: 2 juli 2012

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 2 juli 2012

Anke, Guy en ik zaten op een camping in Zeeland vanwege Concert at Sea. Op zondag was het festival voorbij en gingen we nog geocachen voor we terug naar Noord-Brabant reden.

Geocachingverhaal uit het verleden:

 1. Gadrabos 1
 2. Gadrabos 2
 • Maker: Ivanboven
 • Type: Traditionals
 • Heideroosjes: Maartje, Anke en Guy
 • Gevonden op: 2 juli 2012
 • Plaats: Renesse
 1. Rondje Schouwen #9: De Ringwalburg
 2. Rondje Schouwen #8: ’t Groene duin
 3. Rondje Schouwen #5: Juttershut
 4. Rondje Schouwen #6: Prachtig plekje
 5. Rondje Schouwen #7: Home sweet home
 6. Rondje Schouwen #4: Inlaag
 7. Rondje Schouwen #3: Jachthaven Burgsluis
 8. Rondje Schouwen #2: de Plompe Toren
 9. Rondje Schouwen #1: Mooi uitzicht
 10. Rondje Schouwen #10: Door de polder
 • Maker: De Duintoppers
 • Type: Traditionals
 • Heideroosjes: Maartje, Anke en Guy
 • Gevonden op: 2 juli 2012
 • Plaats: rondom Burgh-Haamstede

De zondag was om te cachen op Schouwen-Duiveland en ik had daar eigenlijk wel zin in. Na twee nachten op een lek luchtbed was ik al vroeg wakker. Mijn tent was al afgebroken, mijn spullen ingepakt en mijn boek al uitgelezen toen Anke en Guy eindelijk eens hun tent uitkwamen. Gelukkig waren die wel bereid om mee te gaan cachen, dus toen we het ontbijt op hadden en hun spullen ook allemaal ingepakt waren gingen we op cache-jacht.

Eerst een rondje door het Gadrabos, dat waren de twee caches die het dichtste bij de camping lagen. Het was deze dag erg mooi weer, zonnig en droog, dus het was geen straf om een rondje in het bos te lopen. Het was een rommelig bos, maar de caches waren er wel. Ook grappig was de vrouw in rode kleding aan de picknicktafel en haar grijze hond die tussen de bomen lag. Het was net Roodkapje en de wolf.

Na het Gadrabos begonnen we aan de caches van het Rondje Schouwen. Er waren twee series die we deze dag konden doen. Een powertrail van 25 caches of een serie van 10 caches. Mijn ouders hebben allebei de series gedaan toen ze in de meivakantie in Burgh-Haamstede waren. Volgens mijn moeder was de serie van 10 eigenlijk leuker om te doen en ook mooiere locaties dan die van 25. Anke en Guy interesseerde het niet echt welke serie we zouden gaan doen, dus koos ik voor die van 10, genaamd Rondje Schouwen.

Het is eigenlijk een rondje om te fietsen (dat had mij best leuk geleken zo door dit gebied), maar die hadden wij natuurlijk niet bij.  Het betekende wel dat sommige caches niet bereikbaar waren met de auto. Daarnaast deed de TomTom van Anke het voor geen meter, dus moest ik navigeren met mijn gps.

De Ringwalburg lag achter de parkeerplaats van de AH van Burgh-Haamstede, waar we vorig jaar een paar keer boodschappen hebben gedaan, toen we ook naar CAS waren. De cache was vlot gevonden.

Ook ’t Groene Duin herkende we nog van een gelijknamige cache die daar verstopt zat in de uitkijktoren en die we al gedaan hadden in het CAS-weekend van 2010 (die cache is trouwens ook nog online, dat heb ik later nog gecheckt). Nu moesten we een klein stukje het gebied in wandelen. Mooi gebied, zijn we ook geweest voor de multi door de Zeepeduinen.

Juttershut, Prachtig Plekje en Home Sweet Home hebben we gedaan in een wandeling over het fietspad. De Juttershut vonden we alle drie leuk, omdat het leek op een grote cache. Het is ook weer zoiets waar je anders niet zo snel zou komen. Het idee was dat je hier spullen kon achterlaten die je had gevonden. Prachtig Plekje was een bankje bij een vennetje in de duinen, maar ik moet eerlijk zeggen dat we mooiere uitzichten hebben gezien. Home Sweet Home zat in een piepklein vogelhuisje waar volgens mij geen vogel in zou passen, maar wel een cache. Vanaf daar kon je nog verder lopen voor een bonus-cache, extraatje 2, maar onze parkeertijd dreigde op te raken en het was te ver en over een kronkelig fietspad. Dus zijn we omgedraaid en terug gelopen naar de auto.

De Inlaag-cache stelde niet zo veel voor, cacherspaadje langs uitgestorven viaduct op en af. Bij de cache bij de kleine jachthaven kwamen we nog een andere cacher tegen, uit België. Hier vonden we ook de aanwijzing voor extraatje 1, die lag aan de andere kant van de haven en we zijn er voor terug gereden, maar we konden hem niet vinden. Ook die bleek achteraf geript te zijn, dus pech voor ons.

De Plompe Toren blijf ik een geweldig gebouw vinden, de toren is het enige overblijfsel van het middeleeuwse dorp Westerschouwen dat volledig door de zee is opgeslokt, op de toren na. In de toren ligt ook een cache, die hebben Anke en ik vorig jaar al gedaan, was echt superleuk. Nu was de toren gesloten en moesten we een paar honderd meter verderop gaan zoeken naar de cache. Anke en Guy bleven in de auto zitten en ik logde de cache.

Voor Mooi Uitzicht moesten we weer een stukje lopen, dit keer mocht Vliegtuig (zo noemde ik de auto van Anke) voor het eerst die dag gratis parkeren. De cache lag in een caisson, die ijzeren gevaartes herkenden wij ook nog van eerdere cachetochten tijdens CAS-weekenden. Stiekem is het wel grappig dat wij zoveel smilies hebben verzameld op Schouwen-Duiveland. Ik denk dat het na Midden-Brabant de hoogste found-radius heeft.

We besloten de dag met Door de polders. Die konden we eerst niet vinden, dus belde ik mijn moeder, die het natuurlijk erg grappig vond dat ze mij nu eens een keer moest helpen. Gelukkig wist ze nog precies te vertellen waar de cache zat.

We hadden nu alle tien de caches van de serie gevonden en wilden nog voor de bonus gaan, maar de som klopte niet, want ik kreeg allemaal getallen in de min. Nog een keer met mijn moeder gebeld, maar die zei dat ze de bonus ook niet gedaan had. Dus besloten we te stoppen en naar huis te gaan, wat nog een lange rit was, omdat we file hadden en er ergens een brug langdurig open stond. In Brabant had het heel hard geregend, want alles was er zeiknat. Wij hadden het  gelukkig de hele dag zonnig en droog gehouden.

Wat ik hier op 2 juli 2020 nog aan toe te voegen heb:

We zijn een paar keer naar Concert at Sea geweest en hebben tijdens die weekenden ook veel caches gedaan aldaar. Nu ben ik al heel lang niet meer in Zeeland geweest.

Één reactie op “Geocachingverhalen uit het verleden: 2 juli 2012”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s