Categorieën
#geocaching Wandelen

Geocachingverhalen uit het verleden: 9 juli 2006

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 9 juli 2006

Mijn moeder wilde een keer mee gaan geocachen en de keuze viel op een multi door de duinen die eigenlijk met “poles” gelopen moest worden: dat zijn van die Nordic Walking-stokken. Dat was toen een hype, nu zie ik er bijna nooit meer mensen mee lopen.

Geocachingverhaal uit het verleden:

  1. Purk on Poles
  • Maker: Purk
  • Type: Multi
  • Heideroosjes: Maartje
  • HaJaMaToJo: Hannie
  • Gevonden op: 9 juli 2006
  • Plaats: Udenhout

Op zaterdag kwam mijn moeder met de mededeling dat ze zondag wilde gaan geocachen met mij, omdat ze zin had om te wandelen en ik haar moest leren hoe de gps werkte.

Hij lag in de duinen, of beter gezegd, het bos bij de duinen. De route kon gelopen worden met poles, dat zijn van die Nordic-walking-stokken, vandaar de naam van de cache. Wij hebben zelf niet van die stokken.

Mijn moeder had de gps, ze had al snel door hoe het werkte, maar ik mocht hem niet terug hebben. Dus liep ik voor de verandering eens achter iemand aan, in plaats van iedereen achter mij, want in principe loop ik altijd met de gps.

We hebben nog wel gelachen om een bepaald waypoint. Wij dachten dat het een ven moest zijn, bleek het een groot weiland vol paarden te zijn, wat ze het Hengstven hadden genoemd.

De cache was nog even zoeken, die lag tussen de bramenbosjes. Dus nadat ik mijn benen open had gehaald (korte broek), konden we loggen met twee teams. De twaalfde voor HaJaMaToJo, de zesenveertigste voor de Heideroosjes.

Wat ik hier op 9 juli 2020 nog aan toe te voegen heb:

Mijn ouders doen dus ook aan geocaching, maar mijn moeder is er enthousiaster over dan mijn vader. Daarom ben ik door de jaren heen vaak met mijn moeder op pad geweest. Ondertussen weet ze prima hoe een gps werkt en hebben we allebei onze eigen gps. Het verschil in founds is wel een stuk groter geworden. Het ging toen nog maar om een verschil van 36 caches, nu gaat het om een verschil van meer dan 6000 caches.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s