Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: 30 juli 2007

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 30 juli 2007

Ik had een mysterie-cache opgelost en wilde die heel graag gaan loggen. Uiteindelijk werd het een avondrondje na mijn werk.

Geocachingverhaal uit het verleden:

 1. Echowaaike
 • Maker: tspoorbeijster
 • Type: Mysterie
 • Gevonden op: 30 juli 2007
 • Heideroosjes: Maartje
 • Plaats: Tilburg
 1. Geboortebos – Tilburg
 • Maker: Purk
 • Type: Multi
 • Gevonden op: 30 juli 2007
 • Heideroosjes: Maartje
 • Plaats: Loon op Zand

Nadat ik terugkwam van Landpark Assisië (een multi-cache die ik een week eerder deed) ging ik nog wat mysterie-puzzeltjes bekijken. Dat doe ik wel eens in de hoop dat ik iets tegenkom dat ik snap, zodat ik het op kan lossen. Meestal kom ik niet ver, maar soms zie ik ineens het licht. Die dag gebeurde dat bij Echowaaike. En zoals altijd bij mysteries is het zo heerlijk als je het eindelijk snapt en het coördinaat kan kraken. Het liefste wilde ik meteen op jacht om hem te gaan halen, maar het regende en het begon al donker te worden, dus toch maar niet gedaan. De volgende dag was het weer stralend weer, maar ja, ik moest werken. Na het avondeten was ik niet meer te houden. Ik besloot tot een avondfietstocht. Echowaaike bevind zich in Tilburg-Noord. Ik fietste er als een gek naartoe. De cache lag in een bos en ik begon te merken dat Geko 201 (dat was mijn allereerste gps) kuren had. Hij had enorme afwijkingen en viel de hele tijd weg. Blijkbaar begon hij het toch op te geven na zijn val in Frankrijk. Gelukkig heb ik de cache nog wel gevonden. Met coin en travelbug, dus weer een leuk nieuw logo voor ons account (ik vond het toen geweldig dat elke coinsoort een ander minilogo had).

Daarna was het nog best vroeg en ik had nog wel trek in een andere cache. De print-out van Geboortebos – Tilburg zat al heel lang in mijn rugzak. Ik had alleen geen idee waar dat bos zich bevond. Het bleek maar 2 km van Echowaaike af te zijn en op de fiets ben je daar zo. Geboortebos – Tilburg is dus gewoon een gebied waar we al vaker zijn geweest en eigenlijk het is het meer Loon op Zand dan Tilburg. Ik was heel bang dat ik de cache niet zou vinden omdat vanaf het laatste waypoint naar de cache een projectie was (met de Geko201 kon je niet nauwkeurig projecteren). Maar ik kon het altijd proberen. Het geboortebos zelf is nog niet echt een bos. Het bestaat uit een stuk of 10 magere, jonge boompjes die amper bladeren hebben. Dat duurt nog wel een paar jaar voordat dat de naam bos verdient. Ik heb me ook nog helemaal kapot gezocht naar een of ander infobord, dat uiteindelijk niet bij het ‘bos’ stond, maar aan de overkant van het pad. Vanaf daar moest de projectie plaats vinden. Die zag er toch wel goed uit, helemaal rechtdoor en er was een mooi, breed pad die kant op. Volgens de hint moest ik zoeken naar een dikke boom. En gelukkig was die er ook en lag daar inderdaad de cache. Ik was heel blij en opgelucht dat ik deze cache toch gevonden had. Weer een cache uit de nearbiest-lijst die we konden afstrepen. Het begon ondertussen te schemeren dus fietste ik naar huis. Ik had toch een avondrondje van 20 km fietsen en nog wat kilometers lopen erop zitten.

Wat ik hier op 30 juli 2020 nog aan toe te voegen heb:

De Geko201 was mijn eerste gps (nou ja, eigenlijk was hij gekocht door mijn ouders, maar ik gebruikte hem altijd) en hij was op vakantie in Frankrijk heel hard gevallen en was er iets aan het schermpje. Een paar weken later deed hij het helemaal niet meer. Ik heb toen een nieuwe gps gekocht, die veel nauwkeuriger was. Ondertussen ben ik al aan mijn vierde gps en Smaug is ook alweer vijf jaar oud.

De nearbiest-lijst bestaat tegenwoordig bijna helemaal uit onopgeloste mysteries, maar ik ben nooit een fanatieke puzzelaar geworden, dus dat zal wel altijd zo blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s