Categorieën
#geocaching

Geocachingverhalen uit het verleden: Streak Week

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verhaal online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 27 augustus 2019

In een week waarin de temperaturen tot ongekende hoogtes stegen, probeerde ik elke dag een cache te loggen om het Streak Week-souvenir te behalen. Complicatie was dat ik geen vakantie had, maar gewoon moest werken.

  1. A bug’s life
  • Maker: Chilian
  • Cachecode: GC88W0C
  • Type: Traditional
  • Heideroosjes: Maartje
  • Gevonden op: 27 augustus 2019
  • Plaats: Haaren

De derde dag van de Streak Week moest ik gewoon werken. De keuze was dus om ’s morgens te gaan voor het werk of in de avond. Omdat het weer bloedheet zou worden en ik een pakketje af moest geven bij het DHL-punt in het dorp, besloot ik in de ochtend meteen door te fietsen naar Haaren. Hier lag nog een vrij nieuwe cache die ik nog niet had gelogd. Ik fietste nog glansrijk verkeerd en de straat vlakbij de cache lag open en ik moest wachten op materieel dat een ijzeren balk uit de grond uit het halen was.

Vervolgens moest ik nog zo’n 400 meter over een zandpad, maar het zand was zo zacht dat je er eigenlijk niet op kon fietsen, mijn achterband slipte de hele tijd weg. Uiteindelijk half gelopen en half door het gras langs de kant gefietst. De cache was, zoals de naam al zegt, een insectenhuisje. Het cijferslotje zou open moeten met een ingewikkelde code die je moest bepalen aan de hand van munten. Ik kon het wel oplossen, maar het slotje was kapot, dus de cache ging zo open. Met enige moeite deed ik afstand van de bizon- travelbug Tatanka, maar ik had hem al bijna twee maanden in huis en hij moest echt verder. Ook was hij zo groot dat hij maar in weinig caches paste, dus het was echt tijd voor hem om te gaan.

Ik fietste terug naar huis via de supermarkt en kon daarna meteen door voor een verhitte ronde post bezorgen. Ik houd mezelf wel bezig met deze hitte, hoor.

Wat ik hier op 27 augustus 2020 nog aan te voegen heb:

Die Streak Week hield mij inderdaad aardig bezig. Uiteindelijk is het wel gelukt om het souvenir te scoren. Je hebt mensen die een jaar lang elke dag een cache loggen en ik ken ook iemand dat het vele jaren achter elkaar heeft gedaan. Maar ik denk dat ik zelf veel te veel druk zou ervaren, dat heb ik nu al met mijn Geocaching Datum Project. Misschien dat ik het ooit nog leuk vind om een streak van een maand lang te maken, maar dan moeten er wel genoeg caches in de omgeving zijn om dat te realiseren.

streakweek2019
Het Streak Week-souvenir met daarop Signal the Frog, mascotte van Groundspeak (de organisatie achter geocaching)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s