Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: First to Find?

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 3 september 2011

Over een goldrush in onze woonplaats. Waren we eerste of niet?

Het verslag:

3331. Gessels Kappelleke

Maker: Georibo

Type: Multi

Heideroosjes: Maartje, Anke en Guy

Nopi: Pien en Noortje

Gevonden op: 3 september 2011

Plaats: Oisterwijk

Anke en ik waren het grootste gedeelte van de dag naar een geocaching-event geweest en ’s avonds bleef ik bij haar thuis eten. Na het eten wilden we nog iets bekijken op de site van geocaching, toen we ineens zagen dat er een nieuwe cache online was gekomen: Het Gessels kapelleke. Hmm, zou dat die kapel aan de Moergestelseweg zijn? Ja dus en hij was nog door niemand gevonden…en veel goudjagers zaten op het event… (wij waren naar huis gegaan vanwege de hitte).

Ineens wilde iedereen mee op goudjacht en we propten ons met vijf mensen in mijn kleine Renault. We raceten naar de kapel. Er stonden geen andere auto’s, dus dat was een goed teken.

Het was een offset-multi, dus vraag beantwoorden en dan de cache. Het antwoord op de vraag was vlug gevonden op het bordje bij de kapel, dus op naar de cache, die maar 100 meter verderop zou liggen. We raakten nog even in paniek omdat we niet naar de spoilerfoto hadden gekeken, maar de hint was duidelijk genoeg: er was maar een grote stronk aan die kant van het pad. Guy en ik doken er tegelijk op af, maar ik zat aan de goede kant en had de cache het eerst te pakken. Gespannen stond de rest eromheen, zouden we nog de eersten zijn?

Wargh!!!

Een spierwitte logrol blonk ons tegemoet. Dat betekende een First to Find voor de Heideroosjes en een Second to Find voor Nopi. Helemaal blij reden we terug naar huis, waar het eremetaal meteen gelogd werd.

Wat ik hier op 3 september 2020 nog aan toe te voegen heb:

Tja, wij zijn niet zo’n eremetaal-jagers, dus wij hebben maar een handjevol FTF’s. Deze was vooral leuk omdat het in onze eigen woonplaats was en we er met vijf man sterk op af gingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s