Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: Heksen en vampieren

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 10 september 2017

Mijn moeder en ik gingen op heksen- en vampierenjacht op de Nieuwe Heide vlakbij Ikea.

Het verslag:

7929. Heksenketel

Maker: Erikvdg & Fia7

Type: Multi

Heideroosjes: Maartje

HaJaMaToJo: Hannie

Gevonden op: 10 september 2017

Plaats: Son

7930. KLF6 – The Vampire

Maker: SeppioKLF

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje

HaJaMaToJo: Hannie

Gevonden op: 10 september 2017

In de week voor deze zondag was het nieuwe collegejaar begonnen, was ik begonnen aan mijn stage, verhuisde ik naar mijn nieuwe (huur)woning en moest ik ook nog werken (want de stage was vrijwel onbetaald). Ik had nog wat dingen nodig voor in mijn nieuwe huis, dus mijn moeder stelde voor om naar Ikea te gaan en dat vond ik een goed idee. Wel wilde ik graag ook even een frisse neus halen. Er lag nog een leuke cache in Son, op de Nieuwe Heide. Omdat die de Heksenketel heette en over heksen ging, was mijn moeder – die dol is op heksen – snel overgehaald.

Zeven heksen bij elkaar
maken een heel vreemd soepje klaar.
Ze dansen om de ketel, maar wat een pech,
eentje neemt een slok, Floep nou is ze weg!
Spinnenkop met spruitjes, knekel met kandij!
Die soep is nog niet goed, daar moet nog wat bij.

Dit is het eerste couplet van een heksenliedje dat vroeger bij Sesamstraat kwam en wat ik later – toen ik op de middelbare school zat – nog eens tegenkwam bij een tentoonstelling over animatiefilmpjes. De cache was gebaseerd op dit liedje en op elk waypoint vond je een ingrediënt uit het liedje. Supergrappig gemaakt. De cache zat ook echt in een heksenketel. Ook mijn moeder – de echte heks – vond het helemaal geweldig. Het enige nadeel was de ranzige geur die in het bos hing.

De multi ging heel voorspoedig, dus we besloten ook nog de traditional te doen, die in het bos aan de overkant van de weg lag. We gingen van de heksenjacht nu over op de vampierenjacht. Hier stonk het nog veel erger, de stank was bijna niet te harden. We kwamen er nu wel achter waar die geur vandaan kwam: van het enorme slachtafval verwerkende bedrijf er vlak naast. Tja, daar heb ik dan weer niets mee. Op zich goed dat alles van gedode dieren gebruikt wordt, maar die lucht: getverdemme.

De vampier was wel een mooi gemaakte cache. We trotseerden de stank nog een keertje om terug te lopen naar de auto en verplaatsten ons naar de Ikea.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s