Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: Rondje Tilburg

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 17 september 2010

De enige keer in het verleden dat er op deze datum gecachet is.

Het verslag:

2291. Kaaistoep

Maker: Boomkever

Type: Multi

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 17 september 2010

Plaats: Tilburg

2292. Oh gij machtige boom

Maker: MacsTilburg

Type: Multi

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 17 september 2010

Plaats: Tilburg

2293. Goedmakertje

Maker: Hulsker

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 17 september 2010

Plaats: Tilburg

2294. Julian

Maker: QueenLion

Type: Mysterie

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 17 september 2010

Plaats: Tilburg

2295. Wilhelminakanaal 7 – Bonus

Maker: Orteeltjes

Type: Mysterie

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 17 september 2010

Plaats: Tilburg

2296. Zoekt en gij zult ook dit vinden

Maker: Patje

Type: Mysterie

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 17 september 2010

Plaats: Tilburg

Omdat mijn moeder jarig was, zouden we die avond met het gezin uit eten gaan, daarom ging ik niet te ver van huis af cachen, maar bleef ik rondom Tilburg. Daar waren weer genoeg caches bijgekomen om een hele dag te vullen. Eerst de multi Kaaistoep, die ligt in het bos bij de wijk De Blaak in Tilburg. De cache was een beetje vaag, maar ik heb hem wel gevonden.

Ik ging verder met de off-set-multi Oh gij machtige boom, een vage cache in een bosje bij de Bredaseweg. Op deze weg wordt behoorlijk hard gereden en je moest je auto aan de overkant parkeren en dan te voet oversteken. Ik vond het allemaal een beetje gevaarlijk. Voor de cache moest je heel veel stapel tellen en dan kwam je een paar bomen verderop uit. Beetje een vage cache dus.

Ik ging verder met Goedmakertje, een traditional in een nieuw en nog erg kaal bosgebied richting Gilze-Rijen dat was aangelegd als compensatie voor de omgehakte bomen om de naastgelegen snelweg aan te leggen. Daarom heette de cache dus ook Goedmakertje. Een parkeerplaats voor Reno vinden, was moeilijker dan het vinden van de cache zelf.

Dus kon ik verder met Julian. Dat was een puzzel over de Juliaanse tijdtelling, die best ingewikkeld was. Ik kreeg hem niet door de checker en heb het coördinaat toen via ons puzzelmaatje te pakken gekregen. De cache zelf was snel gespot, ook hier was parkeren weer de grootste moeilijkheidsgraad. Ik ben toen nog de bonus van de Wilhelmina-kanaal-serie op gaan halen. Die konden we de vorige week niet doen, omdat de GPS niet de volledige cachebeschrijving had ingeladen, het belangrijste deel, de cacheformule ontbrak. Nu had ik het thuis berekend en kon ik hem alsnog oppikken, na een korte wandeling. Hij lag aan het fietspad en je mocht daar niet met de auto komen. De serie was nu compleet.

Ik besloot de dag met de mysterie van Patje. Die heb ik wel zelf opgelost, nadat ik op het MEE-event een aanwijzing had losgepeuterd bij een andere cacher. De cache zelf was snel gevonden. Had ik toch nog zes caches uit de nearbiest-lijst gevonden.

Wat ik hier op 17 september 2020 nog aan toe te voegen heb:

Wha, wat ben ik hier vaak aan het klagen over parkeerproblemen. Daar heb ik in ieder geval geen last meer van sinds ik geen auto meer heb. Dat puzzelmaatje was ook wel handig, maar ik weet niet of hij nog aan geocaching doet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s