Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: Laag Heukelom

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 1 oktober 2012

Ik ging lekker dichtbij huis geocachen in Heukelom.

Het verslag:

4214. M&P nr. 6: Laag Heukelom

Maker: Marpuls & Pwarroh

Type: Multi

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 1 oktober 2012

Plaats: Heukelom

Een nieuwe van Marpuls & Pwarroh, 2,4 km from your homecoördinates. Nou, dat vind ik wel een goede service, had ik zelfs te voet naartoe gekund, maar ik pakte de fiets.

Goed, de nieuwe cache lag in Heukelom en begon ongeveer ter hoogte van café Mie Pieters. Voordat ik deze cache ging lopen, heb ik eerst een kijkje genomen bij de nieuwe carpoolcache van Meelhopper, op de carpoolstrook bij de Druiventros in Berkel-Enschot. Zoals ik al vermoedde moet je de cache met behulp van een magneet uit een paaltje halen. Daarom had ik mijn magneetklauw meegenomen, maar die bleek te sterk te zijn. De binnenkant van de paal is ook magnetisch en de magneetklauw wordt dus door de wand van de paal aangetrokken en bereikt daardoor nooit de cache. Ik heb nog geprobeerd om het touwtje om een soort van stok heen te wikkelen, maar daardoor duwde ik de cache alleen maar dieper in de paal (hopelijk heb ik hem niet te ver naar beneden geduwd). Ik moet dus iets bedenken als vervanging van het touwtje. De magneetklauw moet aan een stok of moet verzwaard worden. Nou ja, komt nog wel een keertje, de cache is dichtbij. Eerst maar even kijken of hij nu nog wel uit die paal komt, haha.

Terug naar Laag Heukelom. Het eerste stukje van de route liep over een pad tussen de weilanden, grofweg langs de Voorste Stroom. Het stuk dat wij altijd kanoën als we van landschapspark Moerenburg naar Oisterwijk varen. Ik geloof niet dat ik al eerder over dat pad heb gelopen. Het kwam uiteindelijk uit op de Hoevenseweg en daarna voerde de route door Ter Braakloop en langs het ven tegenover Het Galgeven. Er stond geen naambordje bij dit ven, terwijl het toch een vrij groot ven is. Jammer, nu kon ik niet verder gaan met mijn naambordjesverzameling. Misschien vond ik het laatste stukje nog wel het leukste, want ik ging eindelijk eens het zandpad op, op de kruising bij de ingang naar de Pierenberg/Galgenven. Daar lag een soort van pad door het weiland, dat de Sparrendreef heette. Ik vond dit er leuk uitzien. Vlakbij dat pad lag de cache en daarmee was er weer een M&P voltooid. Ik vind ze wel leuk, van mij mogen er nog wel meer komen. Alleen jammer dat de coin niet meer in de cache zat. Ik stopte er wel een grappige TB in. Die moet je 2x ontmoeten en dan krijg je een banner. Eens kijken of ik dat voor elkaar ga krijgen, volgens mij is het tot nu toe niemand gelukt. De cache krijgt slechts een minpuntje: er waren geen koeien op de route. Op de fietsroute terug naar huis nog wel wat koeien gespot, maar die stonden eigenlijk te ver weg.

Wat ik hier op 1 oktober 2020 nog aan toe te voegen heb:

Achteraf bezien waren dit mijn eerste stappen op het Heukelommetje, een wandelrondje dat later uitgroeide tot meerdere “boerenpaden” door de Duurzaamheidsvallei, het boerenbuitengebied tussen Oisterwijk en Tilburg. Ondertussen heb ik hier ontzettend vaak gewandeld, omdat het nu mijn achtertuin is: ik kan te voet zo de “vallei” in, een fiets pakken om naar het startpunt te komen is niet nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s