Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: Het mysterie van de flexibeam

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 8 oktober 2008

De mysterieuze zwemspullen van Purk hielden ons goed bezig…

Het verslag:

1015. Zwemspullen

Maker: Purk

Type: Mysterie

Heideroosjes: Maartje

Nopi: Pien

Gevonden op: 8 oktober 2008

Opgelost door: div. mensen

Plaats: Oisterwijk

Zwemspullen kwam online als dichtbijzijndste cache op een vrije middag. We waren allemaal online en probeerden hem als een gek op te gaan lossen, want we wilden goud halen. Je kreeg allemaal foto’s te zien van zwem-artikelen en dan moest je raden wat het was. De meeste dingen waren wel te achterhalen, maar 1 ding niet. En je had dat ding nodig voor een belangrijk getal in het eind-coördinaat.

We vermoedden al wel meteen waar de cache zou moeten liggen. De vorige zwembad-cache (ter ere van de zwemles van Purks oudste kind) lag bij de Leye, het binnenzwembad. Dus zou het logisch zijn als deze zwembad-cache (ter ere van de zwemles van Purks jongste kind) bij ’t Staalbergven zou liggen, het openluchtzwembad. Anke en ik zijn uiteindelijk die middag nog naar ’t Staalbergven gefietst om te gaan zoeken, maar er was geen beginnen aan, de oprit alleen al is veel te lang en overal zijn plekken om een micro te verstoppen. De rest van dat weekend hadden we geen tijd meer voor puzzels oplossen of cachen, dus moesten we lijdzaam toezien hoe het eremetaal aan onze neus voorbij ging.

Pien nam de foto’s van de puzzel mee naar haar school, maar zelfs op de gehele Sporthogeschool wist niemand het artikel van de 6e foto te benoemen. Erg frustrerend. Het bleek dat er meer mensen niet uitkwamen en dat Purk helemaal plat gemaild werd. Pien besloot uiteindelijk ook om Purk te gaan mailen. Toen bleek dat er sommige artikelen bij de Engelse benaming moesten worden genoemd en andere bij de Nederlandse. Ja, dan word het erg verwarrend. Maar Purk gaf aan wat EN en wat NL moest en zo kon Pien het coördinaat toch nog op school kraken.

De cache lag toch aan de oprit van het Staalbergven en werd door Pien en mij gelogd. Later vestigde de kanovereniging zich op ’t Staalbergven en de cache op de oprit was dan ook nog vaak onderwerp van gesprek.

De cache is ondertussen al eeuwen gearchiveerd, maar we zullen nooit meer vergeten wat een flexibeam is…

Wat ik hier op 8 oktober 2020 nog aan toe te voegen heb:

De tijd waarin we met een hele groep bezig waren om een mysterie op te lossen zijn helaas voorbij. Maar als herinnering is dit toch wel een toppertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s