Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: De gekmakende virtuele kalender

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 22 oktober 2012

Ik vroeg me af waarom ik mij liet leiden door een virtuele kalender…

Het verslag:

4257. Baloe #5 Kloostertuin

Maker: Olmkroontjes

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 22 oktober 2012

Plaats: Tilburg

Ja hoor, daar was er weer eentje: een datum die nog moest. Natuurlijk weer op een werkdag. En omdat ik ondertussen behoorlijk geobsedeerd ben door het afmaken van het kalenderplan, ging de gps weer mee naar het werk. Eigenlijk was het idee om de kerkenroute te gaan doen, die lag maar 200 meter van het het laatste park dat ik had gedaan, op de vorige datum, het Oude Dijk park. Ik had hem toen expres laten liggen voor deze datum. Maar op de plaats van bestemming aangekomen zat het daar vol met mensen. Dat zoekt niet heel erg lekker. Ik heb nog wel een snelle poging gedaan, maar het lukte me niet om de cache te spotten.

Shit, volgende optie. Dat werd een cache van de Baloe-serie, die ik heel bewust heb laten liggen om ze te gebruiken als data-cache. De eerste daarvan kon ik ook al niet vinden, die zou in een boom in een straat moeten zitten. Ik begon een beetje ongerust te worden. Ook verklaarde ik mezelf behoorlijk voor gek. Eigenlijk vind ik dit soort oppikkertjes midden in een woonwijk helemaal niet meer leuk om te doen en toch doe ik ze, omdat ik geobsedeerd ben door een virtuele kalendertje met piepkleine vakjes waar nooit iemand naar kijkt, behalve ikzelf dan. Ben je dan gek of ben je dan gek?

Gelukkig kon ik de cache in de kloostertuin wel vinden, dus daarmee had ik de datum gered.

Wat ik hier op 22 oktober 2020 nog aan toe te voegen heb:

Tja, eigenlijk heb ik nu nog steeds dezelfde haat/liefde-verhouding met het Geocaching Datum Project als toen. Soms vind ik het heel leuk en op andere data verklaar ik mezelf voor gek. In ieder geval was ik dit jaar op vakantie (in Nederland) op 22 oktober en vonden we maar liefst 29 caches en een Adventure, dus deze datum is daarmee voorgoed gered.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s