Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: vergeten magneten en de monstercactus

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 26 november 2017

Ik ging per trein geocachen in Weert, maar ik vergat iets belangrijks…

Het verslag:

8262. Antje van de Statie

Maker: AntjevandeStatie

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 26 november 2017

Plaats: Weert

8263. Kapel van de Zusters Ursulinen

Maker: Sil912

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 26 november 2017

Plaats: Weert

8264. Binnentuin Eric Mertens (GP 3)

Maker: ToZiDu-Team

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 26 november 2017

Plaats: Weert

8265. Franciscus Huis Weert

Maker: AntjevandeStatie

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 26 november 2017

Plaats: Weert

8266. Franciscus Hospice (GP 7)

8267. Verliefdenlaantje (GP 2)

Maker: ToZiDu-Team

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 26 november 2017

Plaats: Weert

8268. Koninginneroute

Maker: Sil912

Type: Multi

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 26 november 2017

Plaats: Weert

Tja, ondertussen had ik ook de 4-cachedata opgenomen in mijn Geocaching Datum Project. Ik had verwacht dat er dat nog heel veel waren, maar het blijkt met 17 data nog reuze mee te vallen. En ja, als ik ze dan eenmaal in mijn planning heb opgenomen, dan wil ik er ook het liefste meteen korte metten mee maken en deze 26 november viel dit jaar op een zondag, dus dat was gunstig.

Ik vond een trail in Weert en de sprinter rijdt vanaf Oisterwijk zonder dat je over hoeft te stappen door naar Weert, dus dat klonk heel aantrekkelijk. Ik had zaterdagavond tijdens het inladen van mijn gps braaf gelezen dat ik magneettools mee moest nemen. En ik kon mezelf wel voor mijn hoofd slaan om mijn stommiteit, maar toen ik in Weert uit de trein stapte, besefte ik dus dat ik al mijn magneten vergeten was. Vroeger zaten die standaard in mijn rugzak, maar omdat ik die ook mee naar stage en school neem, gooi ik mijn geocachingspullen er steeds uit. Die trail ging het dus niet worden en mijn zin in geocaching daalde meteen tot het 0-punt. Maar ja, om nou meteen weer in de trein naar huis te stappen, vond ik ook niets, ik wilde tenslotte die datum verbeteren.

Dan maar de reserve-caches gaan proberen. Het zat niet echt mee, ik had veel not-founds vandaag. Het zoekt gewoon niet zo lekker in een stad. Maar uiteindelijk heb ik het toch tot zeven caches gebracht, zes traditionals en een multi-cache. Eerlijk gezegd vond ik ze geen van alleen echt heel denderend. Volle logboekjes, rare verstopplaatsen, dat soort dingen. Het koude weer en mijn volle blaas werkte ook niet heel erg mee aan de leukheid van deze dag.

En dat terwijl Weert mij niet eens tegenviel, de plaats is mooier dan ik dacht, met veel oude gebouwen en vriendelijke mensen en een leuk uitziende spelletjesmiddag met Pieten in het centrum, omdat Sinterklaas in het land was. In ieder geval wel weer een nieuw stationsbordje erbij. Verder was er een bloemenwinkel op het station en daar was het superdruk. Omdat ik op mijn trein moest wachten (die reed maar 1x per uur op zondag), nam ik ook een kijkje in die winkel en werd spontaan verliefd op een cactus, die door mij meteen Monster Cactus werd genoemd. Ik zag hem in de etalage en dacht dat hij heel duur zou zijn, maar hij was maar 5 euro, inclusief pot. Monster Cactus ging dus met mij mee naar huis, ik wist alleen niet of ik voor een cactus een treinkaartje moest kopen, dus verstopte ik hem in mijn rugzak ;>)

Ik was alweer vroeg thuis, het was absoluut niet de beste cachedag ooit, maar goed ik heb de datum in ieder geval gered.

Wat ik hier op 26 november 2020 nog aan toe te voegen heb:

Haha, soms zit het mee en soms zit het tegen. Maar ik moest eind 2017 wel heel veel van mezelf; stage lopen, werken, naar school en studeren en dan ook nog geocachen op mijn enige vrije dag van de week: zondag.

Overigens heb ik ondertussen wel al die zeventien 4-cache-data weggewerkt, dus in die zin ben ik goed bezig geweest.

De cactus is helaas uiteindelijk verschrompeld, maar ik heb er wel 1,5 jaar plezier van gehad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s