Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: Geofietsen

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 7 januari 2013

In deze tijd fietste ik veel om aan mijn beweging te komen en ik besloot dat ik dat ook wel kon combineren met het ophalen van een cache.

4306. De Oirschotse brandtoren

Maker: PE1PZY

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 7 januari 2013

Plaats: Oirschot

4307. Thorsten

Maker: Smetsertjes

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 7 januari 2013

Plaats: Oirschot

Ik had bedacht om elke vrije dag een rondje te gaan fietsen, dus ik had een fietsronde bedacht door de gemeente Oisterwijk van een kilometer of 10 lang. Nou zag ik gisterenavond dat er een nieuwe cache in Oirschot online was gekomen, de Oirschotse brandtoren. En meteen borrelde het idee in mij op om mijn fietstocht van vandaag naar Oirschot te laten gaan, naar die cache dus. Er bleek ook nog een voortuincache in de buurt van die brandtoren te liggen, dus dan kon ik die ook mooi meenemen. Het weer was bewolkt, maar het leek wel droog te blijven, dus sprong ik vol goede zin op mijn fiets. Hemelsbreed was de afstand 13,5 kilometer, een afstand die ik prima te doen vind. Ik kwam onderweg langs een hele rits fietspaddestoelen, dus ik sprong om de haverklap van mijn fiets af om die te waymarken. Geen idee of ik ze niet allemaal al ooit eens gezien heb. Fietsborden ben ik niet veel tegen gekomen, blijkbaar overheersen in deze omgeving de paddo’s nog en omdat ik toch stiekem nog steeds een grote paddo-fan ben, is dat ook wel leuk. Het enige fietsknoopbord dat ik passeerde, had ik al geclaimd.

Voor ik het wist stond ik de brandtoren-traditional al te loggen. Op de kaart in Eragon (mijn gps) zag ik dat er op een kilometer afstand een fietsbord stond. Ik besloot om daar nog even heen te fietsen, maar het fietsbord was in geen velden of wegen te bekennnen. Als troost stonden er wel twee paddo’s. Daarna nog de wijk in gefietst voor de voortuincache Thorsten. Team de Smetsertjes hadden een zoon gekregen en besloten ter ere van de geboorte van Thorsten een cache te verstoppen in zijn geboortebord. Geen standaard ooievaar, maar een draak! De cache was snel gevonden en ik discoverde ook nog de auto en een geheimzinnige trackable code op het raam, die van het oudere zusje van Thorsten bleek te zijn.

Vervolgens ben ik terug naar Oisterwijk gefietst, de terugweg leek sneller te gaan dan de heenweg. 26,4 km op de teller. Best goed. Kan ik wel vaker doen, zo’n cachefietstochtje, is goed voor ons account.

Wat ik hier op 7 januari 2021 nog aan toe te voegen heb:

Jeetje, die Thorsten is ondertussen al 8 jaar oud! En ik vind wandelen momenteel leuker dan fietsen, want dat doe ik al genoeg tijdens mijn werk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s