Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: Zeelst, Meerveldhoven en de aap van Aladdin

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 14 januari 2011

Mijn moeder en ik gingen verder met een serie multi-caches rondom Veldhoven en er was ook nog iets met de aap van Aladdin.

2645. Veldhoven – Zeelst

2646. Veldhoven – Meerveldhoven

Maker: Aardbei

Type: Multi’s

Heideroosjes: Maartje

HaJaMaToJo: Hannie

Gevonden op: 14 januari 2011

Plaats: Veldhoven

2647. Abu

Maker: Aladdin

Type: Mysterie

Heideroosjes: Maartje

HaJaMaToJo: Hannie

Gevonden op: 14 januari 2011

Plaats: Veldhoven

De Veldhoven-serie van Aardbei stond al heel lang op mijn to-do-lijstje. Met Zandoerle wilde het maar niet lukken en hij was nu ook in onderhoud en dus offline, dus zijn we overgegaan op twee andere van die serie, respectievelijk Meerveldhoven en Zeelst. Die konden vanaf dezelfde parkeerplaats gelopen worden. We hoopten stiekem dat ze in hetzelfde rondje mee te nemen waren, maar dat viel een beetje tegen. Dus eerst maar de langste gedaan, dat was Zeelst een foto-zoektocht. Die was goed te doen en was ondanks dat het een stadscache was, best een leuke route, omdat we langs grappige bezienswaardigheden kwamen, zoals het museum met de kunsttuin en een grappige speeltuin en een kinderboerderij.

Tijdens deze tocht moest ik wel een klein dieptepunt aanvaarden. We kwamen bij het museum langs Historische Erfgoed Veldhoven 2, een cache die ik al lang geleden gelogd heb in gezelschap van Anke en Pien. Wij zijn toen ingesloten op dat terrein en moesten onszelf bevrijden door over het hek te klimmen. Mijn moeder wilde deze cache wel graag loggen en daarmee haalde ze de Heideroosjes in wat betreft het aantal founds in 2011. Dat voelde toch een beetje vreemd aan, om eerlijk te zeggen. Op het voorlaatste waypoint werden we even in vertwijfeling gebracht, omdat er twee foto’s mogelijk waren, vlak bij elkaar. De rest van de waypoints hadden allemaal wat afwijking gehad. Toen we op het 0-punt de cache niet meteen konden vinden, gingen we nog meer twijfelen. Mijn moeder besloot naar het punt van de andere foto te gaan lopen, zo’n 100 meter verderop, maar ik wilde nog even rondprikken op deze locatie en met dank aan mijn prikstok, vond ik de cache. Ik riep mijn moeder terug en we konden loggen. Eindelijk de eerste cache van deze serie gevonden.

We gingen verder met Meerveldhoven, dat was een minder leuke, heel erg stadse wandeling, gewoon met vragen op de waypoints. Gelukkig was hij ook korter dan de vorige tocht en hadden we al een waypoint meegepakt tijdens Zeelst en konden we de route nog een beetje inkorten. We hadden een probleem bij het waypoint met de kolommen. We moesten groene kolommen tellen, maar er waren alleen maar rode kolommen, die er pas geverfd uitzagen. We hebben er nog verf af staan peuteren, maar daaronder was het gewoon metaalkleurig. Dus we wisten niet goed wat we hier mee moesten. Dan waren er nog twee vragen waar cijfertjes voor de meerkeuze-antwoorden hadden moeten staan, maar die had de printer om de een of andere vage reden niet mee uitgeprint. Dus belden we een hulplijn en bleek het gewoon simpel 1,2,3,4,5 te zijn. Hiermee kwamen we midden op het industrieterrein uit, dus dat kon nooit goed zijn. Ik ben toen wat gaan schuiven met getallen en daarmee kwamen we een stukje verderop uit, in een parkje langs het industrieterrein. Daar zou de cache best eens kunnen liggen, maar waar? Aan de hint hadden we niet veel, op 1,5 meter van een boom, ja daar stond het barstensvol met bomen! Uiteindelijk vonden we een betere aanwijzing in een recente log, bij een tot op de grond afgezaagde struik. Dus ben ik systematisch de grond rond alle afgezaagde struiken gaan afprikken en toen vond ik uiteindelijk de cache, weer dankzij de prikstok. Mijn moeder helemaal blij en ik eigenlijk ook wel, want Meerveldhoven was in een frustratie veranderd.

Het was ondertussen te laat om nog aan de derde Veldhoven te beginnen, dus die pakken we de volgende keer mee samen met Zandoerle.

Er was nog wel genoeg tijd om een mysterie op te gaan halen. Dat werd op mijn verzoek Abu, de bonuscache als je TB Aladdin en TB Jasmine allebei hebt gediscovered. Aladdin waren we tegengekomen op het 10 Years! Nijmegen event in mei. Sinds ik in Hilvarenbeek woon, staat Abu op de tweede pagina van de nearbiest-lijst, dus had ik Jasmine in mijn watchlist gezet. Op 2 januari liepen wij Natuurwandeling Nieuwe Heide en die werd die dag na ons ook nog gevonden door een ander team. En zij stopten Jasmine in die cache. Daar baalde ik dus wel een beetje van, dus besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en dat team te mailen met een ruil-verzoek. Ik wilde het nummer van Jasmine hebben en in ruil daarvoor zouden zij het nummer van Aladdin krijgen. Gelukkig wilden ze wel ruilen. Zo gezegd, zo gedaan en zo kon ik Abu kraken. Tot mijn grote verbazing lag die in het bos bij de overbekende parkeerplaats van de speeltuin in Veldhoven, waar ik ondertussen al ontelbaar vaak geweest ben. Zo kon mijn moeder Meer caches in Veldhoven #4 nog loggen, een cache die mij ook flink gefrustreerd heeft.

Ik ben hoogstwaarschijnlijk langs Abu gelopen toen ik Bank Eleven deed. Goed, na een korte wandeling, ik wist de ingang van het pad nog te vinden, vond ik Abu bij een typische Aladdin boom in een typische Aladdin behuizing, de grijze buis met draaidop. In de cache kon je TB Abu discoveren om het verhaaltje compleet te krijgen. Daarna wandelden we terug naar de auto en gingen we naar huis.

We hadden enorm veel geluk gehad met het weer. Het is de hele dag droog gebleven, terwijl er eigenlijk een dag vol regen was voorspeld. Maar tot nu toe mogen we helemaal niet klagen over het weer in januari.

Wat ik hier op 14 januari 2021 nog aan toe te voegen heb:

Tja, de nearbiest lijst. Die staat tegenwoordig helemaal vol met mysteries die ik niet begrijp, dus daar maak ik me niet meer zo druk om. En die prikstok; geen idee waar die is, ik vrees dat die nog ergens in de schuur bij mijn ouders ligt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s