Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: de Esbeekse Bokkenrijders

Ik ging op jacht naar de Bokkenrijders in de bossen vlakbij mijn oude woonplaats Hilvarenbeek.

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 4 februari 2014

Ik ging op jacht naar de Bokkenrijders in de bossen vlakbij mijn oude woonplaats Hilvarenbeek.

4758. De schat van de Bokkeryers

Maker: Meatball

Type: Multi

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 4 februari 2014

Plaats: Esbeek

Het zou vandaag mooi weer worden, dus besloot ik om te gaan geocachen vlakbij mijn oude woonplaats Hilvarenbeek. Het gebied rondom herberg In den Bockenreyder om precies te zijn. Dat is nog een flink aantal kilometers fietsen vanaf Oisterwijk en dat merkte ik op de heenweg goed, want ik had tegenwind.

Toen ik eindelijk op de plaats van bestemming was, bleek de cache heel vaag te zijn. Ik moest eerst een stukje naar waypoint 1 lopen. Prima, een bos met een watertje erdoorheen en er waren bomen begroeid met klimop en ik vond het heel sprookjesachtig aan doen.

Maar op ground zero was niets te vinden. Ik moest een huisnummer hebben, maar in de verste verte geen huis te bekennen, zelfs geen vogelhuisje. Tja, dan maar op jacht naar de andere waypoints. Nummertje 2 was bij de Flaestoren, dit was wel een duidelijk vraag met een duidelijk antwoord.  Bij nummer 3 moest je iets zoeken in het bos, maar wat precies, was erg vaag en er stond dat je goed moest zoeken. Op het 0-punt zat een Dreuzel (iemand die niet aan geocaching doet, de benaming is door de geocachers gejat uit Harry Potter) op een bankje en die zag er niet naar uit dat hij spoedig op zou stappen, dus besloot ik maar te gaan gokken met het cijferslotje, het eindpunt was gegeven en ik had de cache al zien hangen. Nou zijn er in principe 10×10 = 100 combinaties over als je 1 cijfertje wel goed hebt, dus ik zag mezelf al uren prutsen. Het viel mee, ik denk dat ik een minuut of 10 bezig ben geweest en toen ging hij open. Keurig nette cache en een mooi gebied, jammer dat de cachebeschrijving zo vaag is.

Ik fietste terug over Hilvarenbeek. Het gebouw waar ik vroeger in woonde is dan toch plat gegooid. Ik moest toch even slikken toen ik de lege plek zag en heb er een foto van gemaakt. Ben benieuwd wat er nu gaat komen. Het is toch wel raar om op de plek waar eerst mijn bed stond, nu een geparkeerde auto te zien. Een heel stuk uit mijn leven weggevaagd.

De fietstocht naar huis ging een stuk vlotter dan de heenweg, omdat de wind was gaan liggen.

Wat ik hier op 4 februari 2021 nog aan toe te voegen heb:

Deze een beetje vreemde cache zit ondertussen al lang in het archief, maar de herberg en de uitkijktoren bestaan nog wel. Vorige week was ik sinds lange tijd weer eens in Hilvarenbeek (jawel, om de geocachen en ook weer op de fiets) en heb ik gezien wat er op de plaats van mijn oude (huur)woning is gebouwd: de aanbouw van het gemeentehuis van Hilvarenbeek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s