Categorieën
#geocaching #maandmoves Wandelen

MaandMoves: februari 2021

Wat deed ik in februari 2021?

Dit jaar ga ik proberen om elke maand op de laatste dag een soort van maandoverzicht te geven. Ik heb dit eerder geprobeerd met weekoverzichten, maar dat heb ik algauw opgegeven; te veel moeite. Een maand is een wat langere periode en ik hoef dan ook wat minder gedetailleerd op zaken in te gaan.

Februari

Februari is de kortste maand van het jaar en ik vind het vooral een tussenmaand; het is nog steeds winter en vroeg donker, maar eigenlijk verlang ik al naar de lente en kan die niet snel genoeg beginnen. Deze maand gingen we van winter naar lente binnen een week. De maand begon met veel regen en daarna kwam natuurlijk de beruchte #koudegolf2021. Ik ben zo iemand die sneeuw haat. Ok, in de bossen is het best wel mooi, dus als het alleen in de natuur zou vallen, zou ik het prima vinden. Met natuurijs waarop geschaatst kan worden (ik durf het helaas niet meer) heb ik ook geen moeite, zelfs niet met de vrieskou.

Maar ik heb echt een hekel aan al die aangekoekte, spekgladde ijssneeuwlagen in de woonwijken; de plekken waar niet gestrooid wordt. En waar ik dus een week lang mijn volgeladen postfiets doorheen mocht slepen. Die werkweek was echt een hel; elke dag werd het gladder. Waar ik normaal gesproken fysiek gezien niet echt moeite heb met het werk, kwam ik nu thuis met spierpijn en werd ik er doodmoe van. Helaas huldigt het bedrijf de mening dat postbezorging uitermate belangrijk is en geldt het volgende motto: “het is geen code rood, dus jullie gaan er niet aan dood.” Kortom, de dooi en zelfs de bijbehorende regen werden door mij met gejuich begroet.

Tja en nog geen vijf dagen nadat de laatste ijssneeuwklomp was weggesmolten was het ineens 18 graden boven 0. Van winterjas naar zomerjas binnen een week. 25 graden verschil in temperatuur. Bizar. “Four seasons in one week…”

Wandelen en geocaching

Door de slechte weersomstandigheden werd er in de eerste helft van de maand vooral gewandeld in de buurt: korte ommetjes. Op de lentezondag liepen mijn moeder en ik een wandelmulti-geocache aan de rand van de Loonse- en Drunense Duinen in de bossen van Plantloon en het Galgewiel (bij Waalwijk). Mijn geocachingskills werden aardig op de proef gesteld: allerlei soorten grid, projecties, navigatietechnieken. Maar ik kon het allemaal nog en de geocache werd gevonden. Nu de 10.000ste cache gevonden is en de punten minder belangrijk zijn, vind ik het leuk om meer multicaches te gaan doen.

Februari was met nog negen probleemdata de ergste maand voor het Geocaching Datum Project. Omdat er van die negen data maar liefst zes in de koudegolf vielen, kwam er van oplossen niets terecht. Uiteindelijk heb ik maar één datum opgelost. Volgend jaar hopelijk beter, maar er ligt echt een vloek over deze data, vooral over de twee laatste 3-cache-data, op twee dagen na elkaar: vorig jaar monsterstorm Ciara en nu de gevolgen van de sneeuwstorm.

Puzzels en spelletjes

Van spelletjes kwam weinig terecht; de hoofdschuldigen zijn de avondklok en Wie is de Mol? Ik speelde wel een paar keer online (op Bordspelarena) tegen S., maar hoewel de puntentelling automatisch gaat en wel makkelijk is, is het natuurlijk een stuk minder gezellig om niet samen aan een tafel in dezelfde ruimte te zitten.

Verder was de koudegolf uitermate geschikt om eens een paar puzzels uit de doos te halen. Er werden twee puzzels van 1000 stukjes gelegd. Eentje deed ik thuis, alleen. De andere deed ik samen met mijn moeder en zij deed het meeste. De puzzels zijn zo mooi dat ik ze best in zou willen lijsten, maar puzzellijsten zijn echt afschuwelijk duur en daar komt nog bij dat ik niet zoveel ruimte heb in mijn huurwoning (en hier heel graag weg zou willen, maar lange wachtlijst), dus uiteindelijk gingen de puzzels toch weer opgeruimd in hun dozen.

Lezen

Ik las tien boeken deze maand, grappig detail is dat alle boeken die ik tot nu toe in 2021 heb gelezen zijn geschreven door vrouwen. Verder ga ik steeds minder fantasy lezen, vroeger was dat mijn favoriete genre, maar ik lees op dit moment het liefste (historische) romans. Ik deed mee met een boekenswap, maar DHL wist mijn pakketje kwijt te raken, dus dat verpestte de boel behoorlijk (het is nog steeds niet opgelost).

En verder?

Tja, de coronamaatregelen komen mijn neusgaten aardig uit. En dan vooral de avondklok, die echt zorgt voor eenzaamheid. Wat mij betreft gaan we gewoon weer normaal doen of tenminste zoals het afgelopen zomer ging. Dus mondkapjes ok, afstand houden prima, maar wel gewoon winkels, horeca en de culturele sector (deels) open.

We zullen zien wat maart ons gaat brengen. Hopelijk meer lenteweer, in ieder geval verkiezingen en op de laatste dag van de maand mijn verjaardag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s