Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: landgoederen en kastelen

De laatste dag van een korte vakantie in een hotel in Ede.

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 11 maart 2011:

De laatste dag van een korte vakantie in een hotel in Ede.

Het landgoed

De ochtend verlieten we na het ontbijt het hotel. Voordat we naar huis zouden gaan, zouden we nog een cache gaan doen. Die cache werd Voorstonden, een route over een landgoed. Van dezelfde maker hadden we een paar dagen eerder Leusveld gedaan. Alleen waren ze dit landgoed met zwaar materiaal aan het verbouwen en waren aan het begin van de route niet alle waypoints bereikbaar. Ik gokte van alles bij elkaar en dat bracht ons uiteindelijk nog bij de cache, maar het was niet echt heel leuk geocachen op deze manier. De cache overleefde de renovatie van het landgoed niet en ging vrij snel daarna in het archief.

De kastelen

Omdat we de vakantie wel af wilden sluiten met een cache waar we een goed gevoel over hadden, haalde ik mijn moeder over om Kasteel tot kasteel te gaan doen. Ik vond de cache-naam interessant en zette de cache in de watchlist. Grappig om hem dan nu eindelijk zelf te gaan lopen. De route liep door het dorpje De Steeg. Dit telde twee kastelen. Het eerste kasteel was meer een landhuis en stelde niet zo veel voor. Ik vond de straat met de rieten daken (het strooien dorp) veel interessanter en mijn moeder was weg van het beeld van het echtpaar Carmiggelt. De route eindigde bij een tot kuuroord verbouwd kasteel op de top van een heuvel. Dat zag er al veel beter uit, als je het dan over een kasteel hebt. In het kasteelpark vonden we na een tijdje zoeken met wat afwijking de cache. We vonden het niet echt vervelend dat het geen rondwandeling was en dat we terug moesten lopen naar de auto. Het was een bijzonder mooi dorpje. Na deze cache reden we terug naar Noord-Brabant.

Wat ik hier op 11 maart 2021 nog aan toe te voegen heb:

Zo’n multi als Kasteel tot kasteel is eigenlijk het allerleukste om te doen. Geocachen, wandelen en iets van cultuur en historie opsnuiven ineen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s