Categorieën
#geocaching #treinleven Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: Op de koffie in Helmond

Mijn moeder en ik brachten deze Goede Vrijdag door in Helmond met geocaching, winkelen en een heerlijke Italiaanse lunch.

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 25 maart 2016:

Mijn moeder en ik brachten deze Goede Vrijdag door in Helmond met geocaching, winkelen en een heerlijke Italiaanse lunch.

Helmond

Ik wilde al een hele tijd naar Helmond, omdat daar twee winkels waren, waar ik graag eens naartoe wilde: Fairyland, een fantasywinkel en de Disneywinkel Neverland. Er bleek ook nog een stadscache te zijn. Maar die winkels zijn niet open op mijn vrije maandag en ik werk op zaterdag, dus moest ik wachten tot ik een keer vrij zou zijn van school (vrijdag was schooldag). Helaas blijkt het op die dagen altijd te regenen ofzo. Vandaag waren er geen colleges vanwege Goede Vrijdag. Helaas regende het ook nu weer, maar ’s middags zou het droog worden. Mijn moeder werkt niet op vrijdag en wilde ook wel mee. Dubbel zo gezellig.

Met de trein ben je in drie kwartier in Helmond. We besloten eerst de cache te gaan doen. Het miezerde wel nog steeds en het was een foto-zoektocht, dus na 2 waypoints was ons blaadje al doorweekt. Gelukkig waren de foto’s over het algemeen wel goed te vinden. Ik had ooit ergens gelezen dat Helmond de lelijkste stad van Noord-Brabant zou zijn, maar wij vinden het wel een leuke stad. Tot nu toe kenden we alleen het theater, dat in de kerk is gebouwd (Theater het Speelhuis). Tijdens de geocachingwandeling zagen we ook veel mooie pleintjes en veel kunstwerken. Ook is er een kasteel, maar dat stond helemaal in de steigers, dus niet zo geschikt voor foto’s. Wel een goed teken dat ze het op aan het knappen zijn, natuurlijk (er zit een museum in; Museum Helmond). Het enige jammere aan de cache was eigenlijk dat het maar een micro was, die ook nog eens op een parkeerplaats lag. Maar dat is natuurlijk minder ripgevoelig. En het gaat natuurlijk om de wandeling, niet om het resultaat. Wel mooi een multi op de lijst erbij.

Het was ondertussen droog geworden en wij gingen op zoek naar de fantasywinkel. Ik geloof dat we daar een uur binnen zijn geweest en het was helemaal geweldig; zowel de inrichting als het assortiment. Ik heb er van alles gekocht (want fantasy-items en boardgames en boeken, al mijn favorieten bij elkaar) en mijn moeder ook (wel minder dan mij). En toen ik zei dat ik volgende week jarig ben, pakte de verkoopster ook nog alles leuk in. Waarschijnlijk heb ik wel eens eerder iets bij deze winkel gekocht, want ze blijken ook op Elfia te staan. Volgende maand maar eens op letten, dan, als het weer Elfia is.

We bezochten nog wat andere winkels en vonden toen Il Borgo, een Italiaanse lunchroom. Het eten daar was bijzonder lekker. Hierna gingen we op zoek naar de Disneywinkel, die lag buiten het centrum. Hier heb ik niets gekocht, want alles was bijzonder prijzig en ze hadden niets van mijn favoriete Disneykarakter: de 3-ogige alien uit Toy Story. Maar het was wel leuk om eens doorheen te lopen, het leek de Efteling wel. Na nog een bliksembezoek aan de Action was het tijd om naar het station te gaan. We moesten voor 16 uur inchecken, want anders hadden we geen korting en we wilden op tijd thuis zijn en niet tot 18.30 uur wachten.

Wat ik hier op 25 maart 2021 nog aan toe te voegen heb:

Haha, dit lijkt wel een reclameverslag/shoppinglog van een dagje de toerist uithangen in Helmond. Ik krijg bijna zin om nog eens een dagje te gaan shoppen in Helmond, maar ja lockdown… Beide winkels hebben wel een webshop en ik ben Fairyland ook nog een paar keer tegengekomen op Elfia.

Overigens ben ik in 2019 nog wel in het museum in het kasteel geweest met mijn toenmalige museumkaart. Helaas was Fairyland (zit nu in Aarle-Rixtel) toen al vertrokken uit Helmond en Neverland was die dag gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s